LifestyleScena

Ove navike živciraju vaše kolege na poslu

Možda niste svjesni toga, ali vaše navike na radnom mjestu mogu učiniti da izgledate doista neprofesionalno. Ekipa Business Insidera je razgovarala sa stručnjacima, nakon čega su sastavili listu neprofesionalnih stvari zbog kojih će vas vaše kolege mrziti.


1. Hvalisanje

Ukoliko ste ponosni na neko postignuće, sasvim je normalno da ćete to željeti podijeliti sa svojim kolegama, no dijeljenje može vrlo lako postati hvaljenje ukoliko konstantno pričate o nekim stvarima i to pogotovo ako koristite superiorni ton.

2. Kašnjenje

Znak profesionalnosti je dolazak na vrijeme na posao. No, dolazak na sastanke sa zakašnjenjem pokazuje da ne poštujete vaše kolege (koji su se pojavili na vrijeme), kao i da niste organizator sastanka, pa da možete doći posljednji.

3. Biti “mangup”

Ukoliko ste za vašim radnim stolom ili sobi za odmor poznati kao “mangup”, to nikada nije kompliment. Ako ostavljate prljavo posuđe, začepljavate odvod u kuhinji ili ostavljate smeće za sobom – od koga očekujete da to počisti za vama? Ostavljanje smeća pokazuje nedostatak odgovornosti, aroganciju, nezrelost i bezobzirnost.

4. Previše se žalite

Nekada zbilja postoji želja da se svi požale na šefa, radnog kolegu ili neki zadatak, no često naglašavanje toga može učiniti da izgledate neprofesionalno. Zaista je loše ukoliko to činite svaki dan, cijeli dan, od momenta kada uđete u prostorije vašeg posla. Ako to nastavite, ljudi će vas uskoro početi izbjegavati.

5. Loša higijena

Loša higijena i neuredna odjeća “vrište” da vas nije briga ni za šta. Vaš šef se može zapitati utječe li vaš izgled vaš rad i tako vas može zaobići kad se bude trebao sastati s nekim klijentom ili ako dođe do toga da upravo vi budete osoba koja će predstavljati u kojoj radite, a može se dogoditi i da vas ne pozove na okupljanja firme.

Pročitajte više na n1info.com

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close