Scena

Otvara se KINO u Otočcu!

Grad Otočac nakon mnogo godina dobiva novo kino


Ostvarivanje projekta digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača rezultat je provođenja Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva Hrvatskog audiovizualnog centra te Strateškog plana Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradskih samouprava. U skladu sa spomenutim programom i njegovim ciljevima i Gacko pučko otvoreno učilište Otočac odlučilo je iskoristiti mogućnost modernizacije kinoprikazivačke djelatnosti i zatražiti sredstva za nabavu nove opreme. Osim Ministarstva kulture, nabavu nove opreme financirao je i grad Otočac, a unutar Projekta digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača, koji se provodi od 2011. godine, do sada su digitalizirana 34 kina. Uz to, do kraja 2015. godine planirana je digitalizacija još 15 kinodvorana, među kojima je i ona u Otočcu.

Prelazak na novu opremu označio je prelazak s analognog na digitalni medij – filmske vrpce zamijenjene su filmovima digitalnog formata, pohranjenim na prijenosnim diskovima. Sukladno tome bilo je potrebno zamijeniti i opremu za projiciranje filmova te filmsko platno. Oprema nabavljena za ovo kino uključuje mogućnost prikazivanja kina pomoću 3D tehnologije, koja omogućava realističniji prikaz slike, unoseći više dubine i stvarnosti u prikaz audiovizualnih sadržaja, a kinodvorana Gackog pučkog otvorenog učilišta ima kapacitet od 250 sjedećih mjesta.

NAPOKON SE OTVARA 

U petak, 6. studenoga 2015. godine nakon višegodišnje stanke u kinodvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac započet će prikazivanje filmova. U petak će se stoga održati dvije projekcije – u 11:30 bit će prikazan animirani film “Ups! Noa je otišao…” namijenjen osnovnoškolskom uzrastu, dok će u 20:00 sati biti prikazan igrani film “Zvizdan” redatelja Dalibora Matanića. Prije prve projekcije, točnije u 11:00 sati, bit će održana i konferencija za medije na kojima će se svima zainteresiranima obratiti gradonačelnik grada Otočca Stjepan Kostelac i ravnateljica Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac Nada Avsec.

PRVI DAN ULAZ JE BESPLATAN

Na dan otvorenja ulaz na sve projekcije je besplatan. Zbog ograničenog broja ulaznica molimo sve one koji planiraju doći na drugu projekciju, tj. na “Zvizdan” koji će biti prikazan u 20:00 sati da u tjednu od 2. do 6. studenoga u periodu od 8 do 15 sati u Učilištu podignu svoju besplatnu ulaznicu.

Sve informacije vezane za filmske naslove, raspored filmskih projekcija, cijene ulaznica, pretprodaju i posebne pogodnosti bit će dostupne na službenoj web stranici Učilišta www.gpou-otocac.hr te na Facebook stranici GPOU-a Otočac. Informacije o rasporedu prikazivanja filmova bit će objavljivane i u lokalnim medijima.


Foto: ilustracija

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close