ObrazovanjeIzdvojeno

Odbijena tužba gospićkih maturanata zbog poništenja državne mature

UPRAVNI SUD U RIJECI

Upravni sud u Rijeci odbio je tužbeni zahtjev dvoje učenika gospićke gimnazije za poništenje ispita državne mature, uz obrazloženje da je dokazana sumnja na prepisivanje prilikom polaganja ispita iz matematike na osnovnoj i višoj razini, izvijestili su u četvrtak sa suda, javlja tportal.


Presuda nije pravomoćna, a stranke imaju pravo žalbe Visokome upravnom sudu Republike Hrvatske.

“Pri objavi presude ukratko je obrazloženo da je dokazana opravdana sumnja na prepisivanje prilikom polaganja ispita državne mature iz predmeta matematika na osnovnoj i višoj razini. Cjeloviti razlozi bit će izneseni u pisanom otpravku presude koji će strankama biti upućen u roku od 15 dana”.

Iz suda su naveli da na ročištu u četvrtak stranke nisu iznijele bitno nove navode ni prijedloge pa je rasprava zaključena, uz objavu presude.

Više na tportal.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close