Tehnologija

Nikola Tesla EV Rally prvi put zaobilazi Gospić: Ne dolazimo u Smiljan jer nismo dobrodošli

GOSPIĆ SE ZAOBILAZI

Ove godine održava se deveti po redu Nikola Tesla EV Rally. Događanje je to  koje je posjećivao i o njemu izvještavao i portal Lika Club, i to 2018. godine s tekstom Ii fotogalerijom Nikola Tesla EV Rally stigao do rodnog mjesta Nikole Tesle,  te 2019. s tekstom i fotogalerijom   Električna karavana posjetila Smiljan, timovi Nikola EV Rallyja oduševljeni Likom.   Takav sadržaj nećemo objaviti  u 2022. godini jer je rally napustio gospićki MC Nikola Tesla.


Objavom programa ovogodišnjeg Nikola Tesla EV Rallyja primjetili smo da na karti nema Gospića. Počeo je jučer u Rovinju, a gradovi kojima će karavana Tesle prolaziti su Vrsar, Svetivinčenat, Kringa Tinjan, Pazin, Lupoglav, Opatija, Zadar i Šibenik.  Gospića nema.  Tim povodom kontaktirali smo Igora Kolovrata, te ga pitali zašto se zaobilazi Gospić ove godine kao i o razlozima toga.
Ovo je deveta godina održavanja i po prvi put ne dolazimo u naše Međugorje, tj. Memorijalni Centar Nikola Tesla u Smiljanu, jer nismo poželjni. Doduše nismo bili poželjni ni prije, no nisam se obazirao previše na to, jer sam smatrao ako dobro radiš svoj posao i od njega imaju koristi svi , tj. šira zajednica, onda je moja dužnost kao domoljuba, da danas na jedan drukčiji način dam svoj doprinos napretku Lijepe naše, da ne budemo šupak u srcu Europe, da pokažemo kako kod nas ima i pameti, a ne samo ljepote. – kaže oštro Kolovrat, organizator Nikola Tesla EV Rallyja.
U nastavku nas je zanimalo više detalja o “problematičnoj” punionici koju Memorijalni centar Nikola Tesla ne želi.
Moja supruga Tina koja mi je i partnerica u poslu, dogovorili da od svojih usta odvojimo, a nismo nekakvi bogataši, i kupimo punjač koji ćemo instalirati i donirati u MC Nikola Tesla.  Osobno,  bilo me sramota da u rodnom mjestu čovjeka koji je obilježio i 19. i 20. stoljeće i čije ideje i rješenja su duboko penetrirali i u 21.stoljeće i po kojem se zove najvrjednija i najvažnija tehnološka kompanija na svijetu, ne postoji punjač za električna vozila. Jer,  za pretpostaviti je bilo  da će zaljubljenici u Teslu, a koji često i sami voze Tesla vozila, doći zasigurno u Smiljan kako bi se slikali sa svojim vozilom ispred spomenika i rodne kuće, i koji će zasigurno znati cijeniti činjenicu da se tamo nalazi i punjač na kojem mogu nadopuniti svoje vozilo. U suprotnom, smatrao sam da je to golema sramota i kako nitko nije htio u tome sudjelovati, odlučili smo to napraviti kako bi potaknuli i druge, a posebno državne subjekte. – nastavlja Kolovrat.

Početkom 2018. više od 80% punjača u Hrvatskoj postavljeno ili podržano od tvrtke E.V.A. Blue

Osvrnuo se i na broj postavljenih punjača u 2018., kao i na TZ Grada Zagreba.
Nakon toga, 2014. godine počeli smo na razne načine postavljati punjače gdje god bismo se s našim relijem zaustavili, pa je tako u jednom momentu početkom 2018. gotovo 80 posto svih punjača u Hrvatskoj bilo postavljeno od naše male obiteljske tvrtke E.V.A. BLUE ili smo barem na neki način participirali u postavljanju. Nažalost navukli smo bijes HEP-a i određenih marketinških stručnjaka nakačenih na HEP sisu, pa su nam se polako počela zatvarati sva vrata po pitanju marketinga, strateške suradnje i projekata koje smo radili ili htjeli raditi. Ovo je deveta godina da se financiramo isključivo od strane vlastitih sudionika uz neke sitne iznose koje bismo dobijali na raznim natječajima od strane HTZ-a uglavnom. Nikad ti iznosi nisu bili dovoljni da napravite ono što želite, ali unatoč svim opstrukcijama od strane onih koji bi vas trebali podržavati, kao što je npr. stjuardesa na čelu TZ grada Zagreba koja je naše prijavne materijale za natječaje koje nismo dobivali koristila kao template za svoje frendove i izjave za medije, unatoč svemu tome, stvorili smo medjunarodno prepoznatljivi brand i da se sam ne hvalim; najljepši i najtiši rally na svijetu, kako je to još 2014. kazao LA Times.

“Ne dolazimo u Smiljan jer nismo dobrodošli”

Za kraj zanimalo nas je zašto konkretno ne žele doći i Smiljan i zašto se zaobilazi Gospić.
Ukratko, ne dolazimo u Smiljan jer nismo dobrodošli, kao što i po prvi put u devet godina ne završavamo rally u Zagrebu nego u Zadru. Gotovo pola godine nisam uspio dobiti nikakvu povratnu informaciju iz Grada, ni sastanak ništa, a kad vas netko ignorira, onda je jasno da vas ne želi. Tako da najvjerojatnije ćemo sljedeće godine odraditi jubilarno deseto izdanje i time se više ne namjeravam baviti. Ako nakon deset godina nitko ne razumije i ne prihvaća ono što radite, onda očito nešto radite krivo.Ili na krivom mjestu. – zaključuje Kolovrat za Lika Club.

 

Foto: Nikola Tesla EV Rally

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close