PosaoDogađanjaHrvatskaTehnologijaTurizam

FOTO Građani Vrlike uživali u nezaboravnom putovanju kroz svijet virtualne stvarnosti

Vrlika je protekle subote ugostila jedan veoma atraktivan događaj.


Na poziv direktorice Turističke zajednice Grada Vrlike Dijane Maras, XR specijalisti Dino Velić i Ante Fumić iz XRPG-a posjetili su ovaj grad u srcu Dalmatinske zagore kako bi građane poveli na nezaboravno putovanje kroz svijet virtualne stvarnosti.

Demonstracija se održala na Trgu dr. Franje Tuđmana, započela je u 19 sati i trajala je do 22 sata. Fumić i Velić su prisutne upoznali s tehnologijom virtualne stvarnosti i njenim razvojem, a izloženo je bilo i nekoliko uređaja, od kojih su svima zainteresiranima bili na raspolaganju Meta Quest 2 i Meta Quest 3, trenutno najpopularniji XR uređaji na svijetu.

Događanje je izazvalo veliki interes građana koji nisu propustili priliku uživo okusiti VR i MR iskustvo, a tehnologija proširene stvarnosti je posebno oduševila najmlađe posjetitelje i školarce.

Uživali su u VR filmovima iz cijelog svijeta, snimljenim u 360 tehnologiji te u raznim atraktivnim igrama u mješovitoj stvarnosti. Ovo jedinstveno iskustvo ih je ostavilo bez daha i pružilo im pogled u budućnost zabave i tehnologije.

 

 

Foto: TZ Grada Vrlike

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close