LokalnaLifestylePolitikaIzdvojeno

Načelnik Fumić reagirao na prilog Provjerenog: “Nacionalna pripadnost nikad nije uzeta kao otegotni kriterij niti jednom stanovniku Općine pri ostvarivanju prava”

Tužna životna priča Ljubice, mještanke Općine Brinje koja živi sama sa svojim životinjama u selu sa svega nekoliko stanovnika, ovih dana je obišla Hrvatsku.

Na prilog o Ljubici koji je prikazan u emisije “Provjereno”, a kojeg se možete prisjetiti na linku, reagirao je i načelnik Brinja Zlatko Fumić.

Priopćenje iz Općine Brinje prenosimo u cijelosti:

Situacija gđe. Ljubice Zarić poznata je Općini od prvog dana njezinog dolaska odnosno povratka u Općinu Brinje. Općina Brinje je iznimno osjetljiva na socijalna pitanja svojih mještana i u okviru svojih mogućnosti uvijek pomaže potrebitima, niti na jednu zamolbu nismo se oglušili – tako niti na zamolbu gđe. Ljubice.

Svjesni smo da su potrebe velike, a financijske mogućnosti Općine Brinje male no dobra volja uvijek postoji. U Općini Brinje žive ljudi velika srca i mnogi su uputili pomoć bez da za to traže javna priznanja. Konkretno gđa. Ljubica ostvarila je pravo na novčanu pomoć nakon proglašene elementarne snježne nepogode, pravo na trupce od Hrvatskih šuma, bila je zaposlena po projektu Zaželi koji je završio u srpnju 2020. godine, a kako je u najavi nastavak projekta Zaželi faza II. ovim putem iskazujem nadu kako će imenovana ostvariti pravo na zapošljavanje i ovog puta, navodi Načelnik.

Načelnik Fumić izražava žaljenje zbog teških okolnosti u kojima se gđa. Ljubica trenutno nalazi no osobito boli izjava kako je gđa. Ljubica imala „krvna zrnca krive vrste“ jer u Općini Brinje u Domovinskom ratu stanovnici Mjesnog odbora Vodoteč nisu morali napuštati svoje domove. Nacionalna pripadnost nikad nije uzeta kao otegotni kriterij niti jednom stanovniku Općine Brinje pri ostvarivanju prava. Sama Općina Brinje o područjima koja su naseljena nacionalnim manjinama vodi brigu i provodi dodatna ulaganja u održavanja nerazvrstanih cesta, održavanja groblja, kao i gradnju javne rasvjete. Načelnik Fumić navodi da je na području Vodoteča u posljednje tri godine uloženo preko 600.000,00 kn u asfaltiranje i gradnju rasvjete, a na kojem području živi 40-ak stanovnika. Načelnik također navodi da će radovi na javnoj rasvjeti biti završeni kod svih kućanstava do kraja godine na području Mjesnog odbora Vodoteč.

Također, pri davanju pomoći prednost imaju stambeni objekti budući da su neophodni za život dok gospodarski objekti nažalost se moraju staviti u drugi plan.

S obzirom na tešku demografsku sliku na području cijele Hrvatske, a osobito u našoj Županiji mnoga kućanstva su ostala prazna, te ovim putem pozdravljam ostanak gđe. Zarić u kući svojih roditelja završava načelnik Fumić te obećava da će Općina Brinje financijski pomoći gđi. Ljubici u skladu s raspoloživim mogućnostima.

OČITOVANJE NA NAVODE U PRILOGU EMISIJE PROVJERENOSituacija gđe. Ljubice Zarić poznata je Općini od prvog dana njezinog…

Gepostet von Općina Brinje am Montag, 12. Oktober 2020

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook/Općina Brinje

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close