Ličko-senjska županijaLifestyle

Među Ličanima je bilo protivnika cijepljenja i u prošlom sistemu, evo dokaza

Član Viber zajednice portala Lika Club podijelio je s nama jedan zanimljiv dokument koji pokazuje da je među Ličanima bilo protivnika cijepljenja i prije 60 godina.


Radi se o odluci koju je 5. kolovoza 1947. godine donio Glavni štab omladinskih radnih brigada na gradnji omladinske pruge Šamac – Sarajevo, a kojom se kažnjava cijela Lička brigada oduzimanjem naziva “udarne”.

Naziv “udarne” brigade oduzima se jer se 90 omladinaca nije htjelo cijepiti te je time stvorena mogućnost za širenje zaraznih bolesti i dovedeno u opasnost zdravlje omladinaca, stoji u obrazloženju odluke.

Da sramota bude veća, kaznu je trebalo pročitati javno, pred strojevima svih brigada na omladinskoj pruzi Šamac – Sarajevo.

Pogledajte!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Čitatelj Lika Cluba

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close