Ličko-senjska županijaKultura

Marka s motivom Plitvica osvojila filatelističkog “Oscara”

U KATEGORIJI TURIZMA

Hrvatska pošta osvojila je filatelističkog Oscara na jubilarnom 50. svjetskom natjecanju najboljih dizajnerskih maraka, održanom u Asiagu u Italiji.


Ovu prestižnu nagradu Pošta je osvojila u kategoriji turizma, za marke s motivom Plitvičkih jezera.

Autori fotografija koje se nalaze na markama su Ivo Pervan, Mario Romulić i Dražen Stojčić – fotografi koji već dugo i uspješno surađuju s Hrvatskom poštom. Dok je Pervan zaslužan za motive Velikih kaskada i slapića uz šetnice, Romulić i Stojčić su izradili detalj slapova na jezeru Kozjak i detalj Velikog slapa.

Uigrani foto dvojac spremno je čekao da “dozriju” ledeni zimski uvjeti i uputio se na Plitvice. Kako ističe Romulić, riječ je o nepristupačnom terenu, a snimanja traju više dana uz vrlo malo spavanja.

U trenutku kad smo shvatili da je došao taj čas, pokupili smo se, odjurili na Plitvice i slikali te predivne motive koje su onako tirkizni. Meni su ti zimski najljepši motivi Plitvičkih jezera, poslije jesenskih”, rekao je za HRT fotograf Mario Romulić.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Hrvatska pošta

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close