Ličko-senjska županijaKultura

Marka s motivom Plitvica osvojila filatelističkog “Oscara”

U KATEGORIJI TURIZMA

Hrvatska pošta osvojila je filatelističkog Oscara na jubilarnom 50. svjetskom natjecanju najboljih dizajnerskih maraka, održanom u Asiagu u Italiji.


Ovu prestižnu nagradu Pošta je osvojila u kategoriji turizma, za marke s motivom Plitvičkih jezera.

Autori fotografija koje se nalaze na markama su Ivo Pervan, Mario Romulić i Dražen Stojčić – fotografi koji već dugo i uspješno surađuju s Hrvatskom poštom. Dok je Pervan zaslužan za motive Velikih kaskada i slapića uz šetnice, Romulić i Stojčić su izradili detalj slapova na jezeru Kozjak i detalj Velikog slapa.

Uigrani foto dvojac spremno je čekao da “dozriju” ledeni zimski uvjeti i uputio se na Plitvice. Kako ističe Romulić, riječ je o nepristupačnom terenu, a snimanja traju više dana uz vrlo malo spavanja.

U trenutku kad smo shvatili da je došao taj čas, pokupili smo se, odjurili na Plitvice i slikali te predivne motive koje su onako tirkizni. Meni su ti zimski najljepši motivi Plitvičkih jezera, poslije jesenskih”, rekao je za HRT fotograf Mario Romulić.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Hrvatska pošta

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close