KolumneIntegralne muesli

Ljubav je to što nas boli

Život ima rok trajanja, on ne traje vječno. Svi znamo da su odlasci sastavni dio života i da kad tad dolazi vrijeme za rastanke. Iako „znamo“ sve o životu, za rastanke se ipak ne možemo unaprijed pripremiti. Kad čovjek nekoga izgubi, emocije uzdrmaju sav mir u njemu. Nemoguće je procijeniti njihovu težinu, ali te emocije su pravi potres pa koliko god se netko pripremao za nečiji odlazak, on će ga svejedno pogoditi.

Čovjek s vremenom uči prihvaćati, no prihvaćanje ne znači da bol više ne boli. Kako vrijeme odmiče, bol u nekom trenutku ispuni mučnu prazninu i postaje lijepa. Kažem lijepa, pritom misleći na trenutke samoće i tugovanja u kojima se spontano počnu nizati uspomene što izmame osmijeh i ugriju srce. Tad podignem pogled ka nebu i imam osjećaj da se taj moj Netko s druge strane također smije. Bol postaje lijepa kad osjetiš toplinu i ispunjeno srce. No bol je bol, ona boli i dok je lijepa, da se ne zavaravamo.

Naposljetku, ljubav je to što nas boli, ljubav je to što potiče nedostajanje i čežnju, baš kao tugu, baš kao sreću. Zbog ljubavi je život začinjen svim ostalim emocijama.

S vremenom se, kažu, i bure stišaju. Ja ne vjerujem da je vrijeme lijek što liječi sve rane, ja vjerujem da s vremenom samo učimo živjeti drugačije. Dijete nikad ne zaboravlja svoje roditelje, niti roditelj svoje dijete. Muškarac nikada neće preboljeti ženu koju je volio, i obratno. Sestra neće dan provesti da ne pomisli na brata, čak i ako ne pričaju. To je nešto jače od ljudske volje i izbora, jer kad jednom nekog zavoliš, onda ga do kraja života nosiš u grudima.

Da nismo voljeli ne bi nas ni boljelo, no na što bi se onda život sveo?

Rekla sam: ljubav je to što nas boli, zar ne? Dok se suza spušta niz obraz od tuge, usne se u osmijeh razvuku od ljubavi. Tako se njih dvoje sretnu na pola puta. I kad se isprepletu dobro i loše u jednom, tad dobiješ bućkuriš zvan život. Neka ti ne bude žao trošiti ga na ljubav, i nek te ne plaši bol. Sve je bolje od praznog čovjeka i praznine koju ni bolom ne možeš ispuniti.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close