Ličko-senjska županijaLifestyle

LIJEPA PRIČA IZ SINCA Dobri ljudi Ljubici ispunili skromnu želju

Pod geslom “S malo dobre volje, možemo ljudima barem malo uljepšati ove tužne teške dane” udruga Dobra volja već skoro 5 godina pomaže teško bolesnima, osamljenima i onima koji žive na rubu egzistencije.


Njihovi volonteri svakodnevno su na terenu, do sada su obišli preko 100 obitelji iz cijele Hrvatske, a put ih povremeno dovede i u dolinu rijeke Gacke gdje pomažu potrebitima.

Jedna od korisnica udruge je Ljubica Tonković koja živi s bratom u selu Sinac nedaleko od Otočca. Slijepa od rođenja, Ljubica se cijeli život brine sama za sebe, a mirovina joj je toliko mala da ne pokriva ni osnovne režije.

Uoči Božića prošle godine Ljubicu smo mogli vidjeti u prilogu RTL-ove emisije Potraga, u kojemu je spomenuto da bi Ljubicu veoma razveselio polovni krevet s ladicama kako bi joj sve stvari mogle biti pri ruci.

Uz pomoć nekoliko pojedinaca velikog srca Ljubica je ovih dana dobila novi krevet, baš onakav kakav je željela, a Udruga Dobra volja je o svemu izvijestila na svojoj Facebook stranici.

Kažu da je Ljubica jako sretna jer uživa u novom krevetu i novoj posteljini, a tom prilikom prenijeli su još jednu Ljubičinu želju, jednako skromnu poput one prve.

Naime, u ovim hladnim zimskim danima Ljubici je potrebna suknja veličina 40 ili neka haljinica, toplije čarape te cipele broj 37 sa malom peticom.

Ako želite pomoći Ljubici ili nekom drugom korisniku udruge Dobra volja, sve potrebne informacije možete pronaći na njihovoj web stranici na linku.

Ovoj hvalevrijednoj udruzi možete pomoći novčanim donacijama, od kojih volonteri kupuju ono što je u tom trenutku njihovim korisnicima najpotrebnije – hranu, lijekove i higijenske potrepštine za njihove obitelji, ili pak plaćaju cestarinu i gorivo kada idu na teren. Važno je naglasiti da se sav iznos donacija koristi isključivo za pomoć potrebitima jer udruga svojim članovima ne isplaćuje plaće.

Osim novčanih donacija, udruga prikuplja hranu i odjeću, ali i sve druge stvari koje mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života njihovih korisnika – građevinski materijal, ogrjev, namještaj i slično.

Također, svatko zainteresiran može se uključiti u rad udruge, posjetiti obitelj kojoj želi nešto darovati ili pokloniti svoje vrijeme.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook / Udruga Dobra volja

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close