KolumneKnjiževni petak

Književni petak: Razmjena knjiga koja se širi društvenim mrežama

Ovih dana za oko mi je zapela jedna zanimljiva objava na Facebook profilu jedne moje poznanice, a glasi ovako:

“Dragi prijatelji,
potrebno mi je bar 6 osoba zainteresiranih za sudjelovanje u razmjeni knjiga! Ne morate biti iz Hrvatske, možete se uključiti i iz inozemstva. Sve što trebate učiniti jest poslati jednu knjigu jednoj osobi. Zauzvrat, vi biste dobili u prosjeku 36 knjiga. Ako ste zainteresirani, javite se u inbox i napisat ću vam detalje.
Što nas je više, to bolje!”

O čemu je tu točno riječ?

Razmjena knjiga funkcionira tako da ako želiš sudjelovati zalijepite gore navedeni status na svoj facebook profil. Osobama koje vam se jave šaljete adresu osobe kod koje ste vidjeti već naveden status, a onda svi oni isto zalijepe taj status na profil pa šalju vašu adresu ljudima koji im se jave i tako dalje. Što se više ljudi javi, dobijete više knjiga.

Sigurno se pitate kako ovo izvesti ako kod nikoga od svojih prijatelja niste vidjeli ovaj status? Lako! Dogovorite se s nekim tko voli čitati koliko i vi da zajedno postavite ovaj status tako da vaš prijatelj, sve one koji mu se jave, uputi na vas i naravno da vi sve uputite na svog prijatelja. Za početak vi pošaljite jednu knjigu svom prijatelju kako bi ste ravnopravno sudjelovali u lancu.

Sitnica koju je važno napomenuti jest da knjige koje ćete eventualno slati drugim osobama ne moraju biti nove.

Uključite se, razveselite sebe i druge!


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close