Scena

Književne nagrade Drago Gervais dodijeljene u Rijeci

Književne nagrade Drago Gervais, koje dodjeljuje Grad Rijeka, u petak su svečano uručene dobitnicima Sebastianu Antoniju Kukavici u kategoriji neobjavljenog književnog djela te Katici Ivanišević u kategoriji najboljeg objavljenog književnog djela na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika


Sebastian Antonio Kukavica dobio je nagradu za zbirku pjesama u prozi pod naslovom ‘nakon povlačenja mora na kopnu će ostati samo dvodihalice i bunkeri envera hoxhe’, a Katica Ivanišević za ‘Antologiju pjesništva otoka Krka’, objavljenu 2014. u izdanju Naklade Lukom iz Zagreba.

Ravnateljica Gradske knjižnice Rijeka, koja operativno provodi natječaj, Gordana Tuškan Mihočić istaknula je da je Nagrada Drago Gervais, utemeljena 1961. godine, jedna od najdugovječnijih književnih nagrada u Hrvatskoj.

Tijekom svih ovih godina nagrađeno je više od 90 djela u izdanju tridesetak nakladnika, podsjetila je. Na ovogodišnji natječaj za nagradu prijavljeno je 68 radova.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je da je veliki interes prijavljenih pokazao opravdanost izmjene pravila natječaja prije deset godina, kada je omogućeno sudjelovanje svim autorima iz Hrvatske, a ne kao do tada, samo iz šire riječke regije.

Više čitajte na tportalu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close