Film i TVScena

Knjaz snima domaću inačicu CSI-a

I u domaćim i u stranim produkcijama često se policijski posao prikazuje posve nerealno, kaže Nikša Jelovčić iz Policijske akademije


Otišao je na devet zagrebačkih fakulteta, pronašao studentima omiljenije profesore i snimio po jedno njihovo predavanje na ne odviše specijaliziranu temu tako da ga može pratiti i lako razumjeti šira publika. To je, sažeto, novi televizijski proizvod Roberta Knjaza, nazvan “Noćni kolegij”. HTV će emitirati seriju ovoga proljeća.

Na PMF-u su mu tako govorili o astrobiologiji, na Likovnoj akademiji objašnjavali crtanje akta, na Kineziologiji pričali o kondicijskoj pripremi, profesor na Medicini predavao je o farmakologiji, na Prehrambeno-tehnološkom su pratili predavanje o čokoladi i čaju, na Dizajnu kolegij o dizajnu proizvoda, na Povijesti o narodima koji žele odcjepljenje od država u kojima se spletom političkih i inih okolnosti nalaze, a ne osjećaju ih kao svoje.

“Danas televizije ne nude emisije koje će podučiti, obrazovati, malo je toga. Kad sam bio klinac, nakon svake epizode “Opstanka” znao sam nešto novo, a televizija je sad puna pjevanja i zabave, emisija nakon kojih ti ne ostane nikakva nova informacija, pa mi je došlo da napravim emisiju u kojoj će ljudi, gledajući televiziju, i učiti, možda nešto i iskoristiti u životu” – objašnjava otkud mu ideja za “Noćni kolegij”.

Svi ostavljaju tragove

“Među najzanimljivijim predavanjima bilo mi je ono na Filozofskom fakultetu, o romskom jeziku. Tu sam se vjerojatno najviše pronašao, i po načinu života i po obrascima ponašanja Romi su mi najbliži. Na astrobiologiji sam naučio da Darwin nije prvi izmislio teoriju evolucije, nego izvjesni Wallace. Na Povijesti sam naučio štošta o Kataloniji, a mislio sam da puno znam… Na Kineziologiji su me uvjerili da je hodanje najzdravije kretanje.”

Više čitajte na jutarnji.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close