Događanja

Jeste li “prestari za ovo”?

Za ljubitelje glazbe nema veće uživancije od one kada svog najdražeg izvođača imate priliku slušati uživo. Osim općeg dojma na koncertima, gdje ste okruženi posebnim ozvučenjem, “glazbenim istomišljenicima” i reflektirajućim svjetlima, tu često stvarate i neke od najljepših uspomena iz mladosti. No, generacije se izmjenjuju, a na red dođu oni mlađi od vas, i to dovoljno mlađi da se pitate “gdje je vrijeme proletjelo”?


Odjednom shvatite da ne poznajete više “današnju” glazbu i da doživljaj na koncertu nije što je nekad bio. Elite Daily donosi pet jasnih znakova koji vam daju do znanja da ste “prestari za ovo”.

1. Spremni ste za dobar koncert platiti više od sto kuna

Sada imate posao i plaću, pa ste za mnajdražeg autora spremni platiti ulaz. Kada ste mlađi, obično štedite unaprijed ako se radi o “skupljem” izvođaču, posjećujete samo svoje vjerne bendove, nastojite osvojiti karte na nagradnim igrama ili dobiti popust na studentski status.

2. Dođete na vrijeme samo za bend koji ste na festivalu htjeli vidjeti

U mlađim danima najveći je užitak možda i vrijeme prije neposrednog početka koncerta, jer tada s društvom pijete, pričate i ‘zagrijavate’ se za vrhunac večeri. U ‘starijim’ godinama to ne dolazi u obzir. Dolazite s posla, a sutra se također rano budite, i imate namjeru samo uživati u svom željenom autoru.

3. Bliže ste šanku nego bendu

Guranje i skakanje na koncertima više nije na listi prioriteta. Osim što više nemate jednaku količinu energije da skačete pet sati, nemate više niti volje da vas sa svih strana polijevaju pivom. Želite biti i što bliže izlazu kad koncert završi.

4. Živciraju vas previše nametljivi ljudi u rulji

Želite uživati u koncertu, a ne da vas neki previše ‘nabrijan’ tinejdžer tijekom mahanja već dvadeseti put udari u glavu. Potajno se možda i nadate da će pasti i da će ga osiguranje maknuti od vas. Udarac samo znači masnicu drugo jutro, koja ui zrelijim godinama više nije ‘in’ u društvu.

5. Više niti ne idete na koncerte

U mlađim danima bili biste spremni otići na put od tri dana jer vam je najdraži glazbenik na turneji na drugoj strani Europe. No, sada ste umorni od posla, ne možete novac za režije trošiti na izlaske vikendom, i ponekad ćete odustati i od primisli da idete na koncert do kojeg bi se morali voziti 30 minuta.

Odmoriti uz kokice i film jer ste drugi dan konačno popodnevna smjena, ili se smrzavati na glasnom koncertu punom “djece” pod utjecajem alkohola? Odmah vam je jasno što ste odabrali.


Tekst: hr.n1info.com

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close