Ličko-senjska županija

Iz šume u Lipovom Polju uklonjeno minsko-eksplozivno sredstvo

U protekla 24 sata (20./21. kolovoza 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su dvije prometne nesreće i pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.


Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca i Novalje.

Jučer su policijski službenici u redovnim kontrolama prometa zatekli:

– u Gospiću u 3.35 sati, 39-godišnjaka iz Perušića kako upravlja osobnim automobilom gospićke registracijske oznake u alkoholiziranom stanju (1,76 g/kg). Zbog jasne i nedvosmislene namjere da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

– u Frkašiću u 21.45 sati, 50-godišnjaka iz Đakova kako u alkoholiziranom stanju (1,43 g/kg) upravlja osobnim vozilom đakovačke registracijske oznake. Zbog jasne i nedvosmislene namjere da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, te mu je uručen obavezni prekršajni nalog.

Alkohol u krvi, krv na cesti – ne upravljajte vozilom ukoliko ste konzumirali alkoholna pića i prilagodite vožnju uvjetima na cesti!

Pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva

Jučer je građanin u šumskom predjelu brda Cikelj, Lipovo Polje, pronašao tijelo školske protupješačke mine u koju je bio stavljen privredni eksploziv s bojevim upaljačem bez osigurača.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uz poduzimanje svih potrebnih sigurnosnih mjera uništio je upaljač na mjestu pronalaska, dok je tijelo mine izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdovlipo

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close