Intervju

Interview – Marko Bubaš: “Odlučio sam objavljivati treninge online i tako pomoći svima koji žele nastaviti trenirati i u izolaciji”

BUBAS GYM GOSPIĆ

Razgovarali smo s Markom Bubašem, certificiranim fitness trenerom i vlasnikom sportskog kluba Bubaš Gym Gospić. Kako je zbog situacije s koronavirusom njegova dvorana trenutno zatvorena, Marko je odlučio svoje treninge objavljivati na društvenim mrežama i tako pomoći svima koji i u izolaciji žele nastaviti sa zdravim načinom života. Što je to Bubaš training system, može li se kvalitetno trenirati kod kuće i gdje možete pronaći Markove online treninge, saznajte u nastavku.


Možete li nam se predstaviti ?

Moje ime je Marko Bubaš (34) certificirani sam trener (CF-L2, TBC-L3, HBC-L1), osnivač sam i trener u BUBAŠ TRAINING SYSTEM-u, rođen sam u Gospiću gdje i živim sa svojom obitelji, dvije prekrasne curice Iva (9) i Maja (7) i suprugom Martinom (32).

Koliko dugo se bavite sportom i kako ste krenuli sa takvim načinom života?

Ja volim vjerovati da je sve počelo kad sam imao 5-6 godina, kad su mene i brata roditelji upisali na karate (hvala mama). Od tada do danas sport je nešto što živim svakodnevno i što me oblikovalo sve ove godine, nakon karatea trenirao sam sve sportove što su se nudili u to vrijeme u Gospiću. Najviše sam se zadržao u nogometu zbog kojeg sam otišao u Zagreb kad sam imao 15 godina.

U Zagrebu sam se sasvim slučajno, dok sam išao gledati frenda kako trenira Tajlandski boks, zaljubio u taj sport i to je bila prekretnica u mome životu što se tiče sporta. Od tog trenutka više sam se nekako orijentirao na borilačke sportove i fitness branšu, u kojoj sam sad već više od 15 godina, od čega već 10 godina u Gospiću imam svoj fitness gym (Bubaš GYM).

Personalizirani ste trener, kakve treninge vodite ?

S obzirom na to da sam već dugo vremena u ovome poslu i da sam stekao puno iskustva i znanja učeći od domaćih i stranih mentora iz fitness područja, osmislio sam jedan sistem treninga (bubas_training_system), za koji smatram da je jako učinkovit, zabavan i siguran, što potvrđuju i moji članovi. Imamo grupe od maksimalno 8 članova u terminima 16,17,18,19 i 20 sati i individualne treninge u dopodnevnim satima.

Trening je osmišljen tako da se može prilagoditi svim uzrastima i svakoj formi što znači da u istoj grupi može trenirati i početnik koji je upoznat sa pravilnom izvedbom, ali i napredni sportaš. Naša dvorana ne izgleda kao klasična teretana s puno sprava koje čudno izgledaju, u našoj dvorani ćete pronaći samo olimpijske šipke, kettlebelle, šipke za zgibove, konop, bučice i teške lopte. Naći ćete ljude koji se odlično zabavljaju dok treniraju, a muzika je pojačana i atmosfera pozitivna, svi zajedno prolaze kroz trening i kad je teško, a vjerujte mi teško je, jedan drugoga bodri i podržava. Čvrsto vjerujem da je našim članovima ovo više od samog treninga, oni su „ekipa“.

 

Trenutno snimate video treninge i objavljujete na svome Instagram i Facebook profilu, od kud ideja i zašto?

I do sada sam to radio, ali ne u tolikom intenzitetu kao sada. Nažalost, zbog situacije sa COVID-19 prisiljeni smo zatvoriti i ne možemo više trenirati u dvorani stoga sam odlučio svojim članovima izaći u susret i nastaviti i dalje s njima raditi online treninge. Povezan sam sa svim članovima putem Facebook grupe u koju stavljam treninge koje onda članovi odrađuju u svojim kućama.

Ali, s obzirom na to da su zatvorene sve dvorane, a puno je ljudi koji ne znaju kako sada nastaviti s treningom i nemaju dovoljno znanja da slože neki progresivan trening kod kuće bez opreme, što zna biti jako zahtjevno, odlučio sam na svojim profilima bubas_training_system i Bubaš Gym Gospić, objavljivati treninge i tako pomoći svima kojima to treba. Trenutno sam jako zadovoljan s odazivom i imamo jako pozitivan feedback.

Trenirati se može bilo gdje ili su potrebne prave sprave i adekvatan prostor?

Teško da netko ima kod kuće komplet opremu potrebnu za trening, stoga je logično da se treninzi moraju prilagoditi onome što imamo kod kuće. Ne biste vjerovali, ali za dobar trening kod kuće ne treba ni imati kompletnu opremu i siguran sam da svi imaju nešto što im može poslužiti za trening.

Na mome videu koji sam objavio na Instagramu možete naći trening u kući za cijelo tijelo u kojemu koristim samo stolicu i školsku torbu u koju sam stavio pakete mlijeka kao opterećenje. Kad mi se javi osoba koja želi trening, prvo razgovaramo o tome što ima od opreme kod kuće, jer uvijek netko ima ili bučicu ili elastične trake, i kad vidimo s čim raspolažemo onda slažemo trening koji će odgovarati uvjetima i mogućnostima koje ima ta osoba.

Kakvi su Vam planovi za budućnost? Hoćete li nastaviti sa ovakvim načinom treninga nakon što završe mjere izolacije?

S obzirom na to da sam sada započeo suradnju sa nekoliko online klijenata, to će se sigurno nastaviti, ali ne mislim da ću nastaviti primati online klijente nakon što završe mjere izolacije. Ja više volim imati pod nadzorom osobu koju treniram i fizički je moći ispraviti i pokazati pravilnu izvedbu.

Što se tiče mojih objava na profilima, to će se i dalje nastaviti jer volim pokazivati ljudima što radimo u dvorani i volim educirati i savjetovati ljude kad je u pitanju trening i prehrana.

A planovi za budućnosti su veliki, i da nije došlo do ove situacije sa COVID -19 već bi se neki planovi i realizirali. Ali što je tu je, moramo se prilagoditi i čekati da se situacija smiri da možemo ponovno funkcionirati normalno i nadam se nastaviti sa realizacijom velikih planova za naš gym.

Tko vam je najveća podrška?

Svakako moja obitelj, kad se sjetim mog početka koji nije bio nimalo lak jer tada je to bilo nešto drugačije i neprihvaćeno kod nas. Nailazio sam na dosta negativnih komentara, ali obitelj je stajala uz mene i vjerovala da ću uspjeti izgraditi svoj brend.

A i sada isto moram im se zahvaliti na strpljenju i razumijevanju jer provodim po cijele dane u dvorani i malo vremena ostaje za druženje s njima tako da to je ona druga strana medalje koja nosi posljedice posla, ali opet kažem, puni su razumijevanja i strpljenja.

Imate li možda neku poruku za naše čitatelje ?

U ovim trenucima najvažnija poruka bi bila da ostanu kod kuće i da čuvaju sebe i svoje bližnje dok se ova situacija ne smiri .

Ali nemojte upasti u zamku „jedem jer mi je dosadno“, pazite na prehranu, jako je važno da se hranite zdravo i da imate neku tjelesnu aktivnost jer to dvoje u kombinaciji je najbolji obrambeni mehanizam protiv virusa .

Također, koristim priliku da pozovem sve vaše čitatelje koji žele trenirati kod kuće, ali nemaju ideje što bi trebalo i kako trenirati, isto kao i kad je u pitanju zdrava prehrana, da posjete moj profil i jave mi, rado ću pomoći.

 

Foto: Privatna zbirka

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close