DogađanjaLičko-senjska županijaIntervjuKontinentTurizam

Maja Strilić o dolasku Nevere u Gospić: Znamo da je prebukirana na svjetskim događanjima, no pregovori su bili vrlo jednostavni

Ususret događanju Tesla Power of lights, na tu temu razgovarali smo s direktoricom Turističke zajednice Grada Gospića Majom Strilić.

U Gospić stiže Rimac Nevera, kako ste se odlučili na taj potez i koliko dugo su trajali pregovori s Rimcem oko tog poteza? 

Strilić: Više puta sam naišla na članke u kojima gospodin Mate Rimac ističe da ga je u njegovom radu inspirirao  Nikola Tesla. Električni automobil Nevera hrvatske tvrtke Rimac je hrvatska proizvodnja, a svjetska klasa, automobil koji izaziva pozornost čitavog svijeta. 10. srpnja 2024. biti će izložen na Trgu Nikole Tesle u Gospiću. Što se tiče  pregovora, javili smo se u Rimac automobile, znamo da je  Nevera prebukirana na svjetskim događanjima, no pregovori su bili vrlo jednostavni – Nevera dolazi u znak podrške proslavi rođendana Nikole Tesle.

Foto: Rimac Automobili, TZ Grada Gospića

Koliko ste organizirali ovaj događaj i kakav odaziv očekujete? Tko su Vam partneri u organizaciji? Što bi posebno istaknuli kao atraktivno 10.7.?

Strilić: Moram priznati da smo ovu godinu bili u stisci s vremenom i organizacijom,  a iz dobro poznatih razloga, no uspjeli smo sastaviti odličan i atraktivan program. Partneri u organizaciji su nam Grad Gospić, Muzej Like Gospić, KIC Gospić, gradsko komunalno poduzeće , Vatrogasci, ne bi htjela nekoga izostaviti, svatko je jedan mali kotačić u organizaciji.  Dodali smo neke nove atrakcije na glavnom gradskom Trgu, uz laser show biti će postavljen i vodeni zid na kojem će biti projekcije, za najmlađe Neon parkić i Glow wall, na Trgu Nikola Tesla će i spomenik Tesli i Nevera biti atraktivno osvjetljeni. Zgrade u kojima je boravio Nikola Tesla biti će također prigodno osvjetljenje. Uz koncert grupe Diktatori i Giuliano neće nedostajati zabave.

11.7. dolazi Boris Šušnjar koji će odglumiti Nikolu Teslu. Kojom rutom će ići skupina i koliko dugo je trajanje? I plaća li se sudjelovanje?

Strilić: Gospodin Šušnjar će na navedeni datum  povesti sve zainteresirane posjetitelje  u šetnju s Nikolom Teslom. Edukativna šetnja će krenuti s glavnog gradskog Trga i proći ulicama grada, zaustavljajući se na osvijetljenim lokacijama  gdje je Nikola Tesla proveo određeno vrijeme svog života, sve naravno, uz vrlo zanimljivu priču i koreografiju. Šetnja završava na Trgu Nikola Tesla i ne plaća se sudjelovanje. Pozivamo građane grada Gospića i one najmlađe i kao i sve naše posjetitelje i turiste da kroz ovu šetnju upoznaju jedan dio povijesti grada Gospića i vrlo važan dio života Nikole Tesle.

Foto: TZ Grada Gospića

Gradonačelnik Darko Milinović je jučer najavio Baby Lasagnu za Dan Grada, što je na našem Facebooku uzrokovalo brojne pozitivne reakcije. Možete li nam  najaviti još neke izvođače za Dan grada? 

Strilić: Tako je…  ovih dana, obzirom da je Grad Gospić proveo izbore i po stupanju novog gradonačelnika  i zamjenika na dužnost ubrzano se radi na organizaciji događanja, a osobito obilježavanja Dana Grada. Baby Lasagnu je gotovo nemoguće dobiti, ali Baby Lasagna ipak stiže u Gospić. Gradonačelnik je  nastup dogovorio  i sigurno će  izazvati oduševljenje. Uz građane grada Gospića očekujemo i velik broj gostiju iz cijele Hrvatske.  Telefoni u uredu  ne prestaju zvoniti, a upiti su za smještaj, autobusne linije  itd…očekujemo da će glavni gradski Trg biti ispunjen do kraja, na nama je da budemo dobri domaćini . Što se tiče Programa za Dan grada nikad atraktivniji: Domaći rock bedovi u KIC-u, Zlatko Pejaković , nastupi KUD-ova, Baby Lasgana, Četiri Tenora  na Trgu Stjepana Radića, Glumci u Gospiću  projekt koji se nastavlja i koji će ugostiti tri različita kazališta sa izvrsnim izvedbama.

Uglavnom, ovaj mjesec u Gospiću ćemo moći vidjeti  dvije svjetske klase, a opet naš domaći ponos:  Rimac Neveru i Baby Lasagnu! Svi su  pozvani, svi su dobro došli u naš grad Gospić! – zaključuje Strilić za Lika Club. 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close