Intervju

INTERVIEW – Karla Krmpotić: “Život ne možeš planirati, on se dogodi”

PJEVAČICA GRUPE DETOUR

Sjajna vijest iz svijeta glazbe obradovala nas je prošli mjesec. Mlada umjetnica iz Gospića Karla Krmpotić postala je pjevačica omiljenog domaćeg sastava Detour.


S popularnim bendom Karla je već imala svoj prvi nastup, a tu je i novi singl “Slavlje” koji je prosli tjedan ugledao svjetlo dana. Svoje prve dojmove mlada pjevačica je podijelila s nama u razgovoru uživo putem Facebooka.

Prošlo je više od dvije godine od Vašeg prvog intervjua za Lika Club, kad ste nam zapali za oko kao natjecateljica glazbenog showa the Voice. Kako je tekao vaš životni put od tada i što se u međuvremenu promijenilo?

Tad sam bila u Komediji i to je jedno specifično razdoblje gdje sam u aspektu pjevanja bila dosta u kazalištu, što mi se jako svidjelo. Nakon toga sam išla u London na školu pjevanja s kolegicom Manuelom. Ništa se nije specijalno dogodilo, sve su to bile male stvari koje pridonose mom razvoju – faks, jako puno gaži sam odradila…U drugom mjesecu sam trebala biti u Portugalu na Erasmusu, to je trebalo biti novo razdoblje u mom životu, ali korona je pokvarila planove. No svako zlo za neko dobro, a u mom slučaju to je cijela priča s Detourom.

Ispričajte nam kako je došlo do suradnje s Detourom?

Plan je bio da idem na tu razmjenu jer me jako zanima cijela kultura Portugala, čak sam počela i učiti portugalski. Da odem tražiti inspiraciju i pisati pjesme, odmoriti dušu, tražiti nešto što mi je možda nedostajalo u tom trenutku. Otišle smo u Porto, no nakon što se desilo sve s koronom, nakon mjesec i pol smo se vratile u Hrvatsku jer nismo znale kako će se situacija razvijati. Dva dana prije leta sam bila na audiciji za Detour. Audicija je super prošla, no rekla sam im da me nema do 7. mjeseca jer sam u Portugalu, oni su rekli da im je žao što je tako jer im treba netko odmah. Kad sam se vratila stupili smo u kontakt i tako je cijela ta priča započela. Zato kažem – život ne možeš planirati, on se dogodi.

S Detourom ste već imali i svoj prvi nastup, publici ste predstavljeni na online-koncertu u zagrebačkom klubu “Magic Box“. Kakvi su Vaši dojmovi?

Mislim da smo se Dora i ja dobro snašle. To je bio za mene jedan skroz novi oblik nastupa. Bila sam na kazališnim daskama i na pozornici, ali live prijenos gdje jako puno stvari igra ulogu i gdje nema publike koja ti daje dodatnu motivaciju…Bilo je drugačije, ali super je ispalo. Šteta da nemamo više nastupa, ali bit će, proći će ovo sve. Snimili smo novu stvar i imamo probe jako često, pripremamo se za ono što će doći, nadamo se, nakon cijele ove situacije s koronom.

Imate li u planu novi bend dovesti u rodni grad?

Naravno, jednom kad generalno budu uvjeti za to. Bili su već jednom, pjevali su prošle godine na otvorenju manifestacije posvećene Nikoli Tesli, no ja nažalost tada nisam bila u Gospiću.

U nastavku razgovora Karla se prisjetila svog prvog nastupa na Prvom pljesku u Gospiću, otkrila nam je tko joj je najveća podrška u bavljenju glazbom, a ima i poruku za mlade glazbenike.

Pogledajte video!

 

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close