ObrazovanjeTechIzdvojeno

Grad Gospić omogućio svim maturantima besplatnu edukaciju i pripreme za Državnu maturu

BESPLATNE PRIPREME ZA SVE MATURANTE

Grad Gospić svim je maturantima omogućio besplatnu prijavu na sustav preko kojega se mogu, uz pomoć stručnjaka i profesora, pripremati za državnu maturu o kojoj uvelike ovisi daljnji tijek fakultetskog obrazovanja.


Grad Gospić sredstvima iz gradskog proračuna otkupio je licence za korištenje aplikacije ePriprema za državnu i probnu maturu za sve maturante i profesore srednjih škola s područja grada Gospića, bez obzira što je srednjim školama osnivač Ličko – senjska županija. Aplikaciju će moći koristiti svi koji se besplatno registriraju na web stranici Educiraj Me, a nakon registracije o tome obavijeste odgovorne osobe u školi koju polaze. Sav administrativni posao vezan uz e-maturu odradilo je Pučko otvoreno učilište dr. Ante Starčević Gospić, a svi maturanti s područja grada bit će mailom obaviješteni o detaljima i načinima prijave. Vjerujemo da smo, osim maturantima, kupnjom licence olakšali i roditeljima da ne moraju posebno plaćati pripreme za maturu”, istaknuo je gradonačelnik Karlo Starčević.

Aplikacija maturantima omogućuje učenje pomoću online učionica i interaktivnih ploča bez obzira gdje se maturanti nalazili. Učiti mogu iz udobnosti svoje kuće, a poduke mogu biti zajedničke ili individualne. Ova aplikacija će se moći koristiti bilo kada, bilo gdje, na različitim uređajima (računalo, mobitel ili tablet), neograničen broj puta i to do kraja školske godine 2020./2021. odnosno do 31. kolovoza 2021. godine.

Uz stipendije Grada Gospića i gradonačelnika Karla Starčevića, ovakav pristup obrazovanju mladih potvrda je sustavnom ulaganju u mlade s područja grada Gospića, kojima iz Gradske uprave žele puno uspjeha u pripremama i polaganju Državne mature te upisu na željeni fakultet.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close