KolumneSvemu unatoč

Gospa po našoj mjeri

Majka ne zna drukčije. Ona je uporna i ne odustaje. I onda kad su djeca daleko u svojim lutanjima, ona strpljivo čeka. A Gospa je majka nad svim majkama i njezina ljubav je nama običnim smrtnicima gotovo nerazumna, uzdiže se iznad naših okvira i ljubi do kraja i bezuvjetno.
A ljudi ko’ ljudi, uvijek nezadovoljni i počesto nezahvalni, uljuljani u svoje nemire i poljuljani svojim strahovima, teško prihvaćaju da ne moraju steći blago na zemlji kako bi izgradili dvorce na nebesima. I grade kule od pijeska, a ono bitno im kroz prste, baš poput pijeska, nestaje.

IMG-20160619-WA0000Gospa nije posustala nego iznova dolazi, posreduje i sklapa ruke umjesto nas. Možda ponekad majčinskim zagovorom omekša i svetoga Petra, kojemu kroz rajska vrata, zahvaljujući Mariji koja ima rezervni ključ, prođe poneko njezino nesavršeno dijete. Gospa jamči da je sve u redu.
Došla je u Međugorje prije trideset šest godina kao Kraljica mira i unatoč našoj nestrpljivosti i otvrdnulom srcu, još je tu. Iako je pokušavamo skrojiti po svojoj mjeri, zaboravljamo da je ponizna službenica Gospodnja i samo Njemu polaže račune. Mi bismo je rado ukalupili u svoje molitve i postavili na mjesta koja smo za nju zamislili, odredili bismo joj i riječi koje nam ima izreći. Skrojili bismo je po svojoj mjeri a ona za to ne mari, zna da smo zaigrani i nestašni i tupasti. Pa jedva čekamo da ode, kako bismo mogli donijeti svoj sud i računati minute i sate otkinute od vječnosti kojoj ona pripada.

Ona dolazi i ostaje, upire nam pogled prema križu i onako majčinski sretno raduje se svakom povratku izgubljenih kćeri i sinova.

Ona je jednostavno majka, a majka zna kako kroz duge, mračne noći pronaći Svjetlo pred kojim i sunce gubi sjaj.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close