Grad ZagrebScena

FUL KULTURNO – 10.000 kuna za najbolje od pisane riječi!

FUL KULTURNO projekt održan tijekom ovogodišnjeg Interlibera iznjedrio je poseban natječaj čija je svrha promocija pisane riječi.


Podsjećamo, Ful kulturno program nastao je pod okriljem stručnog magazina Brend kultura, podržanog od organizacije Superbrands Hrvatska. Natječaj koji je ovim putem objavljen nagrađuje najbolje brendirani niskobudžetni događaj u kulturi, a koji se odnosi na kulturu pisane riječi. Prijaviti se putem online obrasca mogu: promocije, predstavljanja, festivali, izdvojena događanja – prilike već održanih događaja u kojima postoji otvoren prostor za povećanje aktivnosti brendiranja. Važan je preduvjet pritom budžetni prag do 30.000,00 kuna uložen u organizaciju i provedbu prijavljenog projekta. 

Cjelokupni je natječaj najavljen tijekom Interlibera na Ful kulturno punktu, i traje do 1. travnja 2018. godine. Nakon izglasavanja stručnog žirija, natječaj će iznjedriti 5 finalista i pobjednika koji zaslužuje statuu FUL KULTURNO i  nagradu od 10.000,00 kuna.  

Vesna Sekalec, direktorica projekta Superbrands, istaknula je na otvorenju natječaja kvalitetu, različitost, pouzdanost i emotivni učinak kao glavne elemente brenda, na što se nadovezala Lea Brezar, CEO Superbrands Hrvatska i Slovenija i glavna urednica časopisa Brend kultura naglasivši: „Kultura je sama po sebi brend jer budi emociju.“  Sandra Pocrnić Mlakar, urednica, novinarka i vlasnica izdavačke kuće Beletra, rekla je kako je ideja projekta ono što nosi niskobudžetni događaj, te da on, prema njenom mišljenju, mora biti i društveno odgovoran. Lea Brezar dodala je da će se ocjenjivati i inovativnost i originalnost te da žele da im se jave oni koji će nagradu investirati u taj projekt. Osim financijske potpore, nagrađeni će događaj dobiti i publicitet putem Superbrands kanala; magazina Brend kultura, društvenih mreža i promotivnog eventa.  

Osim spomenutih, članice žirija su Sanja Rocco, voditeljica studija Menadžment i produkcija u kulturi (VPŠZ), Romana Lekić, pomoćnica dekana Visoke škole za komunikacijski i turistički menadžment „Edward Bernays“ i Alis Marić, blogerica i influenserica. 

“U struci je poznata stvar da brendirati možete bilo koji proizvod pa čak i s malim budžetom. Novo vrijeme nosi nove trendove, a time se smanjuju i troškovi ulaganja u oglašavanje. Otvoreni su novi kanali komunikacije – društvene mreže koje omogućavaju da u kratko vrijeme dođete do značajnog broja posjetitelja ili kupaca usluga, a dobre priče iz kulturne književne scene lako pokrenu emocije tržišta.Superbrands Hrvatska, nezavisni autoritet za brending ovim iskorakom u kulturu pokazuje kako je vrijeme da se i manjim igračima omogući veliki prostor pa tako ova nagrada znači priznanje struke s obzirom na kriterije u brendiranju koja ona postavlja.” – izjavljuje Lea Brezar, CEO Superbrands Hrvatska, glavna urednica stručnog časpopisa Brend kultura. 

Sve informacije o natječaju i projektu FUL KULTURNO dostupne su na www.fulkulturno.com, a dodatne upite o natječaju moguće je poslati na [email protected]. 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close