ScenaTech

FOTO: “STEM auto” posjetio Gimnaziju Gospić, održana radionica programiranja i robotike

Jučer u poslijepodnevnim satima u Gimnaziji Gospić održana je radionica programiranja i robotike.


Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Gospić održao je besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti. Na radionici su sudjelovali učenici osnovnih škola koji su uz voditelja radionice Vladu Lendvaja prošli su kroz nekoliko zadataka programiranja robota. Programom su robotu zadavali da pali određene lampice, ispušta zvučne signale, kreće se po prostoru i još mnogo toga.

Ovdje sam u sklopu našeg projekta “STEM auto” koji je napravljen kao podrška Croatian makers ligi, kako bi se obišli i oni učenici koji se nisu uspjeli uključiti u Croatian makers ligu i tako i njih potaknuti da se bave robotikom i da to nije ništa strašno. Ovo su radionice prvenstveno za početnike gdje odradimo osnovne stvari, a ovaj put će se taman poklopiti tema onoga što ćemo napraviti sa 1. kolom ovogodišnje Croatian makers lige, istaknuo je Vlado Lendvaj – glavni edukator u Institutu za razvoj  i inovativnost mladih (IRIM)

Na radionice se mogu prijaviti sve udruge, škole, knjižnice, kulturno informativni centri i svi ostali koji su zainteresirani i koji rade sa djecom, a iz IRIM-a poručuju “mi smo otvoreni za suradnju“.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close