KarijeraIzdvojeno

FOTO Pod okriljem noći na Udbini prisegnulo 12 novih hrvatskih komandosa

ELITNI VOJNICI

U vojarni “Josip Jović” na Udbini u utorak, 28. srpnja 2020. održana je prigodna svečanost kojom je obilježen završetak 18. naraštaja polaznika Temeljne obuke za specijalna djelovanja Zapovjedništva specijalnih snaga (ZSS) Hrvatske vojske.


Ove godine uspješno ju je završilo dvanaest pripadnika Hrvatske vojske, koji su izrekli commando molitvu, nakon čega su im uručene diplome.

Svečanosti commando prisege uz zapovjednika ZSS-a brigadnog generala Pericu Turaliju nazočili su i direktor Glavnog stožera OSRH general-bojnik Ivica Olujić te ostali visoki uzvanici i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga.

Obraćajući se nazočnima, zapovjednik ZSS-a brigadni general Perica Turalija je rekao kako 18. naraštaj polaznika Temeljne obuke za specijalna djelovanja po svojoj strukturi i ove godine ima sve tri kategorije – vojnike, dočasnike i časnike koji su vođeni izuzetnim entuzijazmom, voljom i željom da savladaju predviđeni program na kraju postali nositelji simbola ove vrlo iscrpljujuće i naporne obuke.

“Temeljna selekcijska obuka za specijalna djelovanja je prvi izazov i test za sve one koji su izrazili želju za pristupanjem u najelitnije društvo, a nakon dugih šest mjeseci ostali su samo oni najjači i najuporniji u svojoj namjeri da budu dio ovog odabranog društva”, istaknuo je general Turalija te je dodao:

„Nošeni ogromnom željom biti pripadnikom najelitnije postrojbe OSRH crpili ste snagu i motivaciju izdržavajući najveće napore i izazove, provodeći operacije na najzahtjevnijem terenu uključujući sva tri medija – kopno, more i zrak te pokazali svoju težnju razvoju osobne vojne karijere u okviru ZSS-a.

Osobita mi je čast pozdraviti vas dvanaest koji ste prošli zahtjevnu, tešku i izazovnu obuku te vam na tome čestitam”, rekao je obraćajući se nazočnima general-bojnik Ivica Olujić.

Zahvalivši se tom prigodom instruktorima koji se kroz gotovo šest mjeseci obuke prenosili svoja znanja na nove pripadnike general Olujić je na kraju poručio: “Zapovjedništvo specijalnih snaga je jedno od udarnih borbenih snaga Hrvatske vojske spremno za zadaće na kopnu, u vodi i zraku i kao takve imaju veliki prioritet i potporu u svom daljnjem razvoju”.

Nakon obraćanja dužnosnika, uslijedila je ceremonija dodjela potvrda, zelenih beretki i commando znaka čime je ovih dvanaest pripadnika ušlo u elitno društvo specijalnih snaga.

 Foto: MORH / T. Brandt
 Foto: MORH / T. Brandt
Foto: MORH / T. Brandt

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: MORH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close