Scena

FOTO: Dovršeni oltar i ambon za papu Franju

Za dva tjedna, točnije 6. lipnja, 2015. godine, papa Franjo stiže u posjetu B i H, u Sarajevo. Čast da izrade oltar i ambon za kojim će Papa služiti svečano misno slavlje pripala je Duvnjacima…


Već smo pisali da je akademskom kiparu iz Tomislavgrada Iliji Skočibušića pripala čast izradit liturgijsko posuđe-kalež s pliticom, procesijski križ s procesijskim svijećnjacima za svečanu svetu misu koju će poglavar katoličke crkve predvoditi u Sarajevu, a prema njegovom nacrtu tomislavgradska tvrtka Stolarija Kraljevići trebala je izraditi i darovati oltar i ambon.
Pratili smo i objavljivali postupnu izradu oltara i ambona u Stolariji Kraljevići, koja se nalazi u duvanjskom selu Mrkodolu, a vlasnicu su joj Dado i Piko (nadimci po kojima su Bože i Ivan poznatiji) Marinčić.

oltar3

oltar4

oltar2

Tekst i foto: tomislavnews

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close