Turizam

Destinacije koje će promijeniti vaš pogled na svijet

Neka putovanja ostaju nam u sjećanju zbog vremena u kojima smo ih posjetili ili ljudi koji su s nama podijelili to iskustvo. No neke destinacije ostat će nam zabilježene u pamćenju jer su njihovi krajolici nahranili dušu i promijenili način na koji gledamo svijet.


1. Nacionalni park Volcanoes, Ruanda
Nemoguće je pogledati u ekspresivne oči planinskog gorile, bez da propitate svoje viđenje ljudskosti, ali i svijeta oko sebe. Iako ovaj put nije za svakoga, šetnja u nepregledna područja kišne šume i srce Nacionalnog parka Volcanoes u Ruandi definitivno će oplemeniti život pojedinca. Na svijetu je ostalo još samo 700 jedinki ovih majmuna, a malobrojni turisti mogu uživo vidjeti tek nekoliko grupica gorila u ovom nacionalnom parku.

2. Veliki koraljni greben, Australija
Ronjenje oko Velikog koraljnog grebena natjerat će vas da vam se svijet učini još većim nego što to uistinu jest. Čak 2.900 grebena sastavljenih od milijarde koralja čine ovaj zapanjujući prirodni fenomen vidljiv iz svemira, koji polako nestaju zbog klimatskih promjena, te se svakako treba vidjeti što prije je moguće.

3. Nacionalni park Denali, Aljaska, SAD
Divljina je odlična ideja kada želite biti sami sa svojim mislima, pa se Nacionalni park Denali na Aljasci nameće kao odvažni imperativ. U njemu je vrlo lako moguće osjetiti se ‘malim’, jer je riječ o zaštićenom prirodnom krajoliku koji je otprilike slične veličine kao Makedonija. Njegov subarktički pejzaž kojeg nadlijeću orlovi ostavlja bez daha sve zaljubljenike u prirodu.

4. Bagan, Mianmar
Prije tisuću godina ovaj je grad bio prijestolnica azijskog kraljevstva, a svoju je moć pokazao tako što je izgradio 10.000 budističkih hramova na rijeci Irrawaddy. Danas je ostalo tek 2.000 istih, koji u zalazak sunca kreiraju zapanjujuću panoramu. Imajte na umu da ovdje nema velikih hotelskih lanaca, ni zapadnjačkog luksuza. Samo tišina isprepletena zvukom ptica i molitve koja vraća unutrašnji mir.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close