ZdravljeIzdvojenoPromo

Dermatolozi dolaze u Gospić: Iskoristite priliku i savjetujte se oko pravilne zaštite kože

#SaveYourSkin - 26. svibnja na Trgu Stjepana Radića

Cijela Ličko-senjska županija nema nijednog dermatologa, što je poražavajuća činjenica za najveću hrvatsku županiju. Zahvaljujući javnozdravstvenom projektu #SaveYourSkin kojeg organizira dermokozmetički brend La Roche-Posay u suradnji s Hrvatskim dermatovenerološkim društvom i Hrvatskim društvom za dermatološku onkologiju Hrvatskog liječničkog zbora građani Gospića će u petak, 26. svibnja od 9 do 20 sati imati priliku pregledati svoje madeže.

Besplatni preventivni pregledi madeža obavljat će se na Trgu Stjepana Radića, a zbog velikog interesa svi termini su službeno popunjeni. Ipak, dermatolozi pozivaju građane da dođu po stručne savjete o pravilnoj zaštiti kože, a ako se oslobodi  neki od termina – dermatolozi će ih rado pregledati.

„Prema Registru za rak Republike Hrvatske incidencija melanoma u Hrvatskoj je u stalnom porastu. U posljednjih 20 godina bilježimo prosječan godišnji porast oboljelih od melanoma za 3,5%.

09.06.2022., Osijek – Javnozdravstvena akcija SaveYourSkin brenda La Roche-Posay u suradnji s Hrvatskim dermatoveneroloskim drustvom te Hrvatskim drustvom za dermatolosku onkologiju pri Hrvatskom lijecnickom zboru.
Photo:Davor Javorovic/PIXSELL

Prema posljednjim dostupnim podacima Registra za rak, u Hrvatskoj su u 2020. dijagnosticirana 753 nova slučaja melanoma kože (stopa incidencije 18,6/100.000), dok je prema podacima o mortalitetu u 2021. od melanoma umrlo 227 osoba (stopa mortaliteta 5,9/100.000). U 2020. godini, kao posljedica COVID-19 pandemije, broj dijagnosticiranih slučajeva melanoma znatno je manji od očekivanog na temelju trendova posljednjih godina; prosječan broj novih slučajeva melanoma u posljednjem petogodišnjem razdoblju (2015. – 2019.) je 852, u 2019. su bila 923 nova slučaja prema stanju Registra za rak prilikom izrade Biltena za 2020. godinu (studeni 2022.)“, rekla je akademkinja Mirna Šitum, predsjednica Hrvatskog društva za dermatološku onkologiju i vodeća stručnjakinja za pitanje raka kože u Hrvatskoj.

„Jedan od ciljeva našeg brenda La Roche-Posay je podizanje razine svijesti javnosti o važnosti pravilne zaštite kože od sunca i rane prevencije raka kože. Stoga smo prošle godine s partnerima pokrenuli ovaj projekt u Hrvatskoj te obavili 811 pregleda madeža, od kojih se njih 25 pokazalo suspektnim na melanom. Veselimo se da projekt nastavljamo i ove godine te nam je cilj pregledati još veći broj građana, posebice u onim sredinama gdje građani nemaju pristup dermatolozima“, izjavila je Svjetlana Arh, Medical direktorica L’Oreal Dermatological Beauty divizije kompanije L’Oreal.

La Roche-Posay je dermokozmetički brend za njegu kože broj jedan u svijetu*, koji preporučuju vodeći dermatolozi. Uz pomoć svojih inovativnih proizvoda brend La Roche-Posay godinama predano radi na osvještavanju o važnosti prevencije raka kože. Inicijativa #SaveYourSkin koju je pokrenuo La Roche-Posay uključuje edukaciju građana, redovne besplatne preglede madeža, redovitu i učinkovitu zaštitu od sunca pomoću krema sa zaštitnim faktorima te stručne savjete dermatologa. Dugogodišnjim nastojanjem da promjeni percepciju i navike društva u zaštiti zdravlja kože, La Roche-Posay pomaže smanjenju poražavajućih statistika vezanih uz rak kože te dodatno ukazuje na potrebu brige o zdravlju kože i potiče što veći broj ljudi na redovite preglede i samopreglede kože. Više informacija o javnozdravstvenom projektu #SaveYourSkin potražite na internetskim stranicama brenda La Roche-Posay.

09.06.2022., Osijek – Javnozdravstvena akcija SaveYourSkin brenda La Roche-Posay u suradnji s Hrvatskim dermatoveneroloskim drustvom te Hrvatskim drustvom za dermatolosku onkologiju pri Hrvatskom lijecnickom zboru.
Photo:Davor Javorovic/PIXSELL

* Studija provedena na dermokozmetičkom tržištu od strane AplusA i drugih partnera između siječnja 2022. i svibnja 2022. među dermatolozima u 32 zemlje koje predstavljaju više od 80% svjetskog BDP-a.


 

Komentari

Komentara


Foto: Promo, Davor Javorovic/PIXSELL, Ivica Galovic/PIXSELL

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close