PosaoVijesti

Uspješno završen EU projekt Lika App. Rezultati su daleko veći od očekivanih

NAKON 6 MJESECI

Lika App, projekt izrade prve ličke medijske aplikacije, uspješno je završen.


Podsjetimo, projekt Lika App je trajao šest mjeseci tijekom kojih je razvijena aplikacija za medij Lika Club. Ukupni troškovi projekta iznosili su 60.000 eura, koji su dodijeljeni Prilika Grupi putem EU Granta JournalismFunda. Lika Club je jedini medij iz Hrvatske koji je dobio sredstva na natječaju LocalMedia4Democracy na koji se prijavilo 82 sudionika. Iznos koji je realiziran je najveći iznos ikad dodijeljen u sklopu programa JournalismFund Europe.

Ovaj projekt je bio osmišljen kako bi se poboljšala medijska slika ne samo Ličko-senjske županije, već i cijele Hrvatske, te kako bi se čitateljima omogućio lakši pristup nepristranim informacijama i vijestima. Aplikacija pruža Ličanima priliku da budu informirani o lokalnim događanjima i aktivnostima te aktivno sudjeluju u razvoju svoje zajednice.

U sklopu projekta organizirana je serija predavanja o medijskoj pismenosti tijekom kojih je promovirana aplikacija. Predavanja su se održala u Zagrebu, Rakovici, Otočcu, Kuterevu i Gospiću na kojima su prisustvovali brojni zainteresirani građani. Cilj ovih edukacija je bio pružiti građanima uvid u to kako ostati informiran i kritički analizirati medijske vijesti u digitalnom dobu.

Nove marketinške mogućnosti za oglašivače

Paralelno s lansiranjem aplikacije predstavljene su i nove kategorije koje su uvedene na Lika Club. Ove kategorije pružaju više opcija i sadržaja korisnicima, omogućujući im da se bolje informiraju o lokalnim događanjima i aktivnostima s područja šumarstva, poljoprivrede, energetike i turizma.

Nove kategorije omogućile su novi model oglašavanja kakvog u Lici do sada nije bilo. Lika App oglašivačima nudi mogućnost promocije putem nove opcije “partner kategorije”  kako bi na jedinstven način ostvarili vidljivost među publikom. Lokalni poduzetnici mogu oglašavati svoje proizvode i usluge putem aplikacije na inovativan i suvremen način, dosežući širu publiku i povećavajući svoju prisutnost na tržištu.

Više o mogućnosti oglašavanja na Lika Appu i Lika Clubu možete pročitati na ovom linku, gdje se nalazi i novi cjenik usluga za 2024. 

Rezultati veći od očekivanih

Početkom veljače ove godine predavanje o razvoju aplikacije održano je ostalim sudionicima koji su dobili sredstva iz natječaja Local Media For Democracy. Osim Lika App, predstavljena su još dva projekta, a organizatori natječaja istaknuli su Lika App kao primjer pozitivne prakse.

Da su inovativne ideje koje Lika Club provodi prepoznate i na lokalnoj razini, svjedoči činjenica da je u prva 3 mjeseca od lansiranja aplikacije, Lika App na svoje mobilne uređaje preuzelo više od 2.000 čitatelja. U istom vremenskom razdoblju aplikacija bilježi doseg od velikih 10.000.000 impresija i više od 250.000 klikova.

Osim toga, na Apple Storeu, svjetskoj platformi za skidanje mobilnih aplikacija, Lika App se konstantno nalazi u najbolje skidanim medijskim aplikacijama u ovoj regiji, uz bok najvećim hrvatskim i regionalnim medijima. Najbolji rezultat bilo je 7. mjesto u regiji jugoistočne Europe, a trenutno se kreće između 10. i 20. mjesta.

Izrada medijske aplikacije Lika App u tako kratkom roku od samo nekoliko mjeseci bila je velik izazov za naš mali tim, drago mi je da je uspješno završen i mogu reći kako smo prezadovoljni postignutim rezultatima. Lika je, uz samu kvalitetnu aplikaciju koju sada imate na dvije svjetske app platforme, izreklamirana na najbolji mogući način u velikoj kampanji i to je naš marketinški doprinos cijeloj zajednici. Čitatelji su vrlo zadovoljni korisničkim iskustvom aplikacije, imamo 2000 aktivnih korisnika i taj broj svakodnevno raste. Nastaviti ćemo s dodavanjem funkcionalnosti aplikaciji u nadolazećem razdoblju, a prije toga idemo proslaviti naš 10. rođendan.  – kaže Ante Fumić, vlasnik Lika Cluba.

Novi sadržaj – HRO na Lika App

Tim Lika Cluba nastavlja raditi na daljnjem razvojem aplikacije s ciljem poboljšanja korisničkog iskustva za čitatelje. Već krajem veljače ove godine publici je omogućen još jedan novi sadržaj. Nakon potpisanog Sporazuma o suradnji između dva medija, Hrvatski radio Otočac je dostupan za slušanje i na mobilnoj aplikaciji Lika App. Više o tome možete čitati na ovom linku. 

Kako skinuti aplikaciju?

Aplikacija Lika App može se skinuti na Android uređaje putem platforme Google Play na sljedećem linku:

Klikni i skini aplikaciju OVDJE! (uređaji Samsung, Xiaomi,…) 

Aplikacija Lika App može se skinut na Apple uređaje putem platforme App Store na sljedećem linku:

Klikni i skini aplikaciju OVDJE! (uređaji iPhone, iPad,…)

Uživajte u čitanju ličkih vijesti 0-24!

 

Foto: Josip Durdov, Lika Club

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close