Danas u cijeloj Hrvatskoj vrlo vruće, tek za vikend bi moglo stići osvježenje

Vladaju nam prave ljetne prilike. Nalazimo se, kao i veći dio kontinenta u prostranom polju vedrine, tj. ogranku azorske anticiklone u kojem nam pritječe i sve topliji zrak.


Ujutro i prijepodne većinom sunčano pa i potpuno vedro. Samo nakratko po gorskim kotlinama može u ranima jutarnjim satima još mjestimice biti sumaglice ili magle. Vjetar u unutrašnjosti slab, a duž obale slaba, pod Velebitom i na krajnjem jugu ponegdje umjerena bura. Duž Jadrana, osobito u Dalmaciji ubrzo vruće nakon još jedne tropski tople noći.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sunčano, vedro, gotovo bez oblaka na nebu, a izostat će i neki značajniji vjetar. Bit će još toplije, dakle, vrlo vruće uz 33 ili 34 °C.

I na istoku pretežno sunčano, tek prolazno uz manju naoblaku oko slavonskog gorja i Podunavlja. Vjetar slab, a temperatura slična ili malo više, između 32 i 34 °C.

U Dalmaciji sunce i vedrina, manji razvoj oblaka očekuje se nakratko uz samu granicu s BIH. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, donosit će tek manju ugodu, jer temperatura će biti još malo viša, uglavnom između 33 i 36 °C, lokalno u zaleđu moguće i stupanj više od toga.

Na sjevernom Jadranu i u gorju također sunčano uz tek slab vjetar s mora. Bit će posvuda vrlo vruće, ne samo na obali i otocima, nego će temperatura iznad 30 °C biti čak i u nižim gorskim predjelima.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U petak i subotu ostaje pretežno sunčano pa i vrlo vruće, a toplije će biti i noći. No, potkraj subote u najzapadnijim predjelima uz jači razvoj oblaka raste vjerojatnost za poneki pljusak i grmljavinu, koji će češći, lokalno i izraženiji biti početkom idućeg tjedna. Uz umjeren sjeveroistočnjak će od nedjelje popuštati i vrućina.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu sunčano, vedro, a nakon nerijetko vrlo toplih noći, redat će se vrlo vrući dani. Ipak, bura će za vikend postupno jačati i na sjevernom dijelu biti jaka. Mala mala šansa za koji pljusak postoji od subote na širem riječkom području i unutrašnjosti Istre, dok od utorka neverina može biti i duž ostatka obale.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close