Događanja

Predstavljanje knjige o Aneri, svehrvatskoj vili Velebita

Predstavljanje knjige “Anera” autora Ante Nadomira Tadića Šutre održat će se u Svetom Roku u utorak 21. svibnja s početkom u 17:30 sati.


Ovim djelom je autor spojio mnoge povijesno-geografskim činjenice i osobe te na taj način nastavio svojim prepoznatljivim stilom održavati tradiciju hrvatskog domoljubnog pjeva.

“Iznimna čast nam je što lik Anere nakon dugo vremena biva nanovo oživljen, te upravo iz Svetog Roka započinje svoju književnu turneju”, priopćili su iz Kulturno informativnog centra Lovinac.

Program će započeti svetom misom koju će predvoditi župnik fra Ivan Šimunac. Knjigu će predstaviti: Ivan Miletić, načelnik općine Lovinac, mr.sc. Ivan Kozlica, hrvatski povjesničar, Ana Miletić, mag.ing.ethnol. et antroph. i autor Ante Nadomir Tadić Šutra. U glazbenom dijelu programa prisutne će zabaviti VIS svjetlo.

Ante Nadomir Tadić Šutra hrvatski je književnik i skladatelj, rodom iz Otoka kraj Sinja. Od 5. kolovoza 1995. živi i djeluje u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu. Profesor je komunikoloških predmeta.

Piše pjesme i prozu. Objavio je 10 samostalnih i 10 skupnih knjiga poezije, a neka njegova djela su zastupljena i u mnogim antologijama. Za svoj znanstveni i kulturni rad dobio je niz nagrada. Umirovljeni je časnik Hrvatske vojske, predsjednik Kulturnog vijeća grada Knina, te član brojnih kulturnih društava diljem domovine i šire.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close