Scena

Bob Dylan stiže u Ljubljanu

Ove godine Bob Dylan će posjetiti prijestolnicu Slovenije Ljubljanu. Sa svojim bendom nastupa u četvrtak, 25. lipnja u Sožicama gdje će napraviti presjek svoje dugogodišnje karijere.


Najveći živući kantautor i jedna od ključnih glazbenih figura 20. stoljeća, Bob Dylan uskoro stiže u Ljubljanu, što će mu biti jedino gostovanje u regiji. Legendarnom će folk-rokeru ovo biti četvrti posjet slovenskoj prijestolnici (nakon 1991., 1999. i 2010. godine) a nastupit će 25. lipnja u Areni Stožice. Stiže u sklopu turneje kojom predstavlja sjajan album obrada pjesama Franka Sinatre.

Dylan je svojom glazbom utjecao na generacije glazbenika sa svojih 36 studijskih albuma i preko 120 milijuna prodanih ploča. Njegov je posljednji album ‘Shadows in The Night’ u prvom tjednu prodaje osvojio broj jedan Britanske ljestvice te je tako postao najstariji glazbenik u svojih 73 godine koji je osvojio broj jedan te glazbene ljestvice.

Ujedno, od njegova prvog albuma koji je osvojio prvo mjesto 1963. ‘Freewheelin’, prošle su 52. godine Dylan je još 1988. postao član Dvorane slavnih Rock ‘n’ Roll, a Rolling Stone ga je proglasio za drugog najvećeg glazbenika u povijesti. Predsjednik SAD-a Barack Obama 2012. Dylanu je predao najveće državno priznanje – medalju slobode te izjavio da u američkoj glazbi ne postoji veći čovjek od njega.


Tekst: tportal

Foto:”Bob Dylan – Azkena Rock Festival 2010 2” by Alberto Cabello from Vitoria Gasteiz – Bob Dylan. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons.

Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close