Tech

Besplatan Wi-Fi pristup svima!

Europska komisija je predložila subvenciju od 120 milijuna eura, kojom bi se javnim grupama osigurao pristup najmodernijoj opremi poput pristupnih točki. Cilj ove vrste ulaganja je osiguravanje besplatnog Wi-Fi pristupa brzom internetu svima unutar EU. Štoviše, Komisija je obećala da će svatko u EU imati besplatan Wi-Fi pristup unutar sljedeće četiri godine, a ovo je tek dio priče


Sva kućanstva unutar EU do 2025. godine trebala bi imati pristup brzom internetu od najmanje 100Mbps, a Europska komisija želi osigurati bolje bežične usluge svojim građanima jer smatra da je pristup internetu ‘univerzalna usluga’ kojoj svatko mora imati pristup. Svaki grad, selo i mjesto bi prema ovim optimističnim planovima trebalo imati besplatan Wi-Fi pa se na neki način iznos subvencije čini i malim.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker obećao je još razvoj i implementaciju mreža 5G diljem EU, uz naglašavanje kako se unutar EU više ne bi smjelo brinuti o roamingu.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close