Poljoprivreda

Ako nema kolinja, začinska paprika za kulen i kobasice nikome ne treba, tko će nadoknaditi štetu uzgajivačima povrća?

KOLATERALNE ŽRTVE

Ovo je izravna posljedica ubijanja svinja, zanima li ikog u resornom ministarstvu što je s nama kolateralnim žrtvama? pita naš uzgajivač začinske paprike.


Afrička svinjska kuga i usmrćivanje svinja uz izravnu štetu uzgajivačima, uzima i svoje kolateralne žrtve.

“Više od 27 godina proizvodimo papriku začinsku mljevenu za kobasice, kulene. Ove godine nije tražena. Kome da se obratim za nadoknadu štete koju imam izravnom posljedicom usmrćivanja svinja?”, pita čitatelj Agroclouba ogorčen činjenicom da se cijeli sustav urušava i ugrožava niz proizvodnji, a bilo kakva pomoć izostaje.

“Gledajte, ljudima je zabranjeno držanje svinja godinu dana. Znači, ni iduće godine ništa od punih svinjaca i automatski začinska paprika opet neće biti tražena! Ne mogu ju prodati sad, a trebao bi sijati u ožujku. Kome?!”, objašnjava začarani krug u kojem su se našli i povrćari.

“Ne samo nama koji se bavimo proizvodnjom začinske paprike. Tu su i ratari. Shvaća li netko da su oni tim proizvođačima svinja prodavali kukuruz? Za koga će raditi silažu kad poubijamo svu stoku?”, pita ovaj, kako kaže, mali OPG-ovac i jedan od mnogih kojima je ugrožen opstanak.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: agroklub.com | Foto: Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close