Ličko-senjska županijaSport

AK Velebit nastupio na utrkama Brinje trail i Absolute Biokovo Challenge – Igor Šikić zlatni na Prvenstvu za veterane!

Ovoga vikenda su održane dvije utrke, na kojima su sudjelovali članovi AK-a Velebit 2001. Radilo se o 4. Brinje trailu te Absolute Biokovo Challenge.


U Brinju je nastupilo osam članova AK-a Velebit te su nastupili u različitim kategorijama: Plišani medo (5 km), Mali medo (18 km) i Veliki medo (29 km).

Na stazi Mali medo (18 km) sudjelovalo 5 članova, a ono po čemu je ova utrka bila posebna jest to što je, u sklopu ove dionice, održano i Prvenstvo Hrvatske u trailu za veteranke i veterane, ondosno za trkačice i trkače starije od 35 godina. Posebno treba istaknuti nastup Igora Šikića koji je u ukupnom poretku bio drugi, zaostavši 30 sekundi za pobjednikom. Ovu zahtjevnu utrku Igor Šikić je istrčao za 1:33:23 h i time donio zlato s Prvenstva Hrvatske u trailu za veterane jer je osvojio 1. mjesto u kategoriji M40.

U ovoj kategoriji nastupili su i:

  • Josip Milinkovic (1:55:47 h) zauzevši 18. mjesto ukupno i 7. mjesto u kat. M 50+
  • Matei Pervan (2:05:07 h), 24. mj. ukupno i 6. mjesto M30
  • Joso Hećimović (2:21:06 h), 37. mj. ukupno i 15. mj. M50+
  • Mile Vukelić (2:33:05 h), 51. mj. ukupno i 17. mj. M50+

Na dionici Veliki medo (29 km), kojoj samo ime govori da je velika i teška, nastupila su dva člana i postigla sljedeće rezultate:

  • Martin Mataić je utrku istrčao za 3:11:21 h, zauzevši odlično 4. mjesto ukupno i u kategoriji M30 te
  • Mislav Krmpotić istrčavši za 3:13:28 h zauzevši 5. mjesto ukupno i 1. mjesto u kategoriji M40.

Na utrci Plišani medo (5 km) nastupio je Milan Župan (Mića), koji je utrku istrčao za 1:02:04 h i zauzeo 26. mjesto ukupno i 8. mjesto u kategoriji M50+.

Absolute Biokovo Challenge

Zbog svoje zahtjevnosti, utrka je organizirana u 2 dana. Prvi dan je održana teška i opasna Extreme Challenge dužine 45.5 km i 4490 mnv koju su mogli trčati samo iskusni trkači.

Staza je iznimno fizički i tehnički zahtjevna te je zbog toga bio ograničen broj natjecatelja na 45, a da bi se moglo nastupiti na utrci potrebno je minimalno 420 ITRA performance bodova u dužinskoj kategoriji S ili dužoj. Ovu ekstremno tešku utrku je trčao Marijan Butorac, koji je na cilj stigao za 9:28:29 h i osvojio odlično 11. mjesto u muškoj kategoriji.

Drugi dan je održana Sky Challenge utrka, dužine 27.3km, s 2930 mnv. koju je Dijana Butorac istrčala za nevjerojatnih 6:20:22 h te osvojila fenomenalno 3. mjesto u kategoriji žena.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: AK Velebit

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close