Scena

50 godina Pink Floyda

Roger Waters i Nick Mason posjetili su 28. svibnja svoj bivši fakultet u Londonu kako bi obilježili pola stoljeća od osnivanja grupe Pink Floyd.


Waters, Mason i Richard Wright studirali su arhitekturu na današnjem Sveučilištu u Westminsteru, a prije osnivanja Pink Floyda 1965. svirali su u manje poznatim bendovima. Otkrili su momci i komemorativnu ploču kao podsjetnik na dane studiranja i prisjetili se kako je to izgledalo.

“Recimo to ovako: da smo se pojavili u ‘Britain’s Got Talent’, ne vjerujem da bismo prošli prvu audiciju” kazao je Mason, a Waters dodao “Nismo bili baš sjajni, bili smo živi očaj.”

Pink Floyd prvi su album “The Piper at the Gates of Dawn” objavili 1967., a iste im se godine pridružio i David Gilmour.


 

Tekst: muzika.hr
Foto: eil.com

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close