Lifestyle

PROMET TEČE OTEŽANO: U Lici ima više od pola metra snijega!

Snijeg je noćas nakon Gorskog kotara i Like prekrio dijelove sjeverozapadne Hrvatske, gdje i jutros pada, dok na Kvarneru pada kiša, javlja 24sata


Najviše snijega napadalo je noćas u Otočcu, 30 centimetara, u Gospiću 26 centimetara, u Crnom Lugu i Parg – Čabru po 21 centimetar, te a u Delnicama 20 centimetara snijega.

Na Plitvičkim jezerima palo je 17 centimetara snijega, u Karlovcu 12, na Sljemenu i u Bednji po 11, a u Zagrebu u Maksimiru 10 centimetara.

Zajedno sa starim snježnim oborinama, visina snijega na Zavižanu iznosi 178 centimetara, u Delnicama 86, u Crnom Lug u 80, u Parg-Čabru 75, a u Ogulinu 58 centimetara.

U Lici ima više od pola metra snijega

Tijekom protekle noći u Gospiću je palo 35 centimetara novog snijega pa njegova visina sada prelazi 50 centimetara, a na svim cestama kroz Liku promet teče otežano.

Na svim državnim cestama, kao i na dijelu autoceste kroz Liku, prema informacijama iz Policijske uprave ličko-senjske, na snazi su zimski uvjeti, a promet teče otežano.

Obilan snijeg zatrpao je i brojne lokalne ceste do udaljenijih naselja i podvelebitskih sela pa jutros kasni opskrba živežnim namirnicama.

Kašnjenja su bilježili i autobusi u međugradskom prometu.

Komunalci i zimska služba u Gospiću angažirali su svu raspoloživu mehanizaciju u čišćenju i odvozu snijega. Na Plitvičkim Jezerima i na lovinačkom području visina snježnog pokrivača prelazi 60 centimetara pa se za vikend očekuje veći broj posjetitelja i skijaša na tom području.

Pročitajte više na 24sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close