Film i TV

Preminuo slavni glumac Peter Fonda

Snimio je više od 50 filmova, a za film “Uleejevo zlato” (Ulee’s Gold) iz 1997. godine dobio je Zlatni globus za najboljeg glumca. Obitelj je noćas objavila kako je Fonda preminuo u krugu obitelji. Imao je rak pluća, piše 24sata.


Poznati američki glumac 79-godišnji Peter Fonda, kojeg se najviše sjećamo po filmu “Goli u sedlu”, umro je od raka pluća u petak ujutro u svojoj kući u Los Angelesu u krugu svoje obitelji.

S dubokom tugom javljamo da nas je napustio Peter Fonda” – objavila je glasnogovornica obitelji.

U jednom od najtužnijih trenutaka našeg života nismo u mogućnosti pronaći riječi kojima bismo iskazali bol u našim srcima. Dok žalimo, tražimo da poštujete našu privatnost. I dok tugujemo zbog gubitka ovog slatkog i milostivog čovjeka, također želimo proslaviti njegov neumoljivi duh i ljubav prema životu” – dodali su članovi njegove obitelji.

Snimio je više od 50 filmova, a za film “Uleejevo zlato” (Ulee’s Gold) iz 1997. godine dobio je Zlatni globus za najboljeg glumca.

No, najviše će ostati upamćen po filmu ‘Goli u sedlu’ (Easy Rider) iz 1969. godine u kojem on i Dennis Hopper (1936 – 2010) imaju glavne uloge, dok se Jack Nicholson, koji je kasnije postao velika zvijezda, pojavljuje u jednoj manjoj ulozi. U tom ‘filmu ceste’ dvojica bajkera putuju motociklima po Americi, putem sreću različite ljude i moglo bi se reći da su u potrazi za stvarnom Amerikom.

Kritičari ga smatraju jednim od najutjecajnijih američkih filmova s kraja 60-tih godina prošlog stoljeća, a s godinama je stekao kultni status. Scenaristi filma bili su Peter Fonda i Dennis Hopper. Peter Fonda bio je i producent filma, a redateljski dio posla odradio je Dennis Hopper.

Otac Petera Fonde bio je legendarni glumac Henry Fonda (1905–1982). Također, Peterova sestra je istaknuta glumica Jane Fonda (81), kao i njegova kći Bridget Fonda (55).

Jako sam tužna. Bio je moj dragi brat, glasnogovornik obitelji. Zadnjih nekoliko dana uživala sam s njim. Otišao je smijući se” – rekla je Jane.

Više na 24sata.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close