DogađanjaLičko-senjska županija

Županijsko državno odvjetništvo: Smrt dvojice motociklista kod Gospića prouzročio je vozač kombija

Dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu je 26. listopada 2023., u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske, Policijske postaje Gospić, provela očevid prometne nesreće koja se dogodila 26. listopada 2023. na autocesti nedaleko čvora Gospić prema Splitu.


Prema rezultatima očevida, prometna nesreća se dogodila na način da je oko 04:30 sati, vozač kombi vozila upravljao vozilom hrvatskih registarskih oznaka desnom voznom trakom prema Splitu te je, iz za sada neutvrđenih razloga, dolaskom do 186. kilometra autoceste A1, prednjim dijelom kombi vozila udario u motocikl zadarskih registarskih oznaka koji se kretao ispred njega u istom smjeru i na kojem su bili vozač i putnik (državljani Nepala, 1997., 1999.), priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo.

U prometnoj nesreći smrtno su stradali vozač i putnik na motociklu, dok je vozač kombi vozila napustio mjesto nesreće. Očevidom je utvrđeno i da su zbog nemogućnosti izbjegavanja naleta, na tijelo smrtno stradale osobe naletjela još dva vozila koja su se potom zaustavila na kolniku.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je provođenje obdukcije smrtno stradalih sudionika prometne nesreće, izuzimanje krvi i urina 22-godišnjeg hrvatskog državljanina za kojega se sumnja da je upravljao kombi vozilom koje je uzrokovalo prometnu nesreću, a čiji je identitet utvrđen poduzimanjem dodatnih izvida.

U tijeku su daljnji izvidi i dokazne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close