Zdravlje

Zašto ponekad noću izbacimo nogu izvan pokrivača?

Stopala su sjajan rashladni sustav za tijelo kad nam je vruće.


Događa li vam se često da izbacite nogu izvan pokrivača dok spavate? To je okej, barem tako tvrde istraživači jer postoji sasvim logično objašnjenje zašto je to tako. Naime, ekipa iz NY Maga, točnije sa stranice Science of Us, snimili su edukativni video kojim su objasnili zašto to radimo.

Izbacivanje noge povezano je s regulacijom tjelesne temperature. Kad je našem tijelu vruće, to je ono budnije, a kad nam je hladnije, onda nam se spava. Izbacivanje noge izvan pokrivača dobar je način da se tijelo rashladi kad legnete u krevet te da lakše i bolje zaspite.

Još je jedan razlog zašto baš stopala. Na njima nema dlaka te sadrže vasuklaturnu strukturu koja regulira gubitak tjelesne topline tako da vam bude ugodno.


Tekst: telegram.hr

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close