Automoto

Započela je akcija pojačanog nadzora brzine

Temeljem plana TISPOL-a, mreže prometnih policija, na području država Europske unije, pa tako i na području Policijske uprave ličko-senjske, policijski će službenici provoditi pojačan nadzor brzine u razdoblju od srijede 19. travnja, od 6 sati do četvrtka 20. travnja, u 6 sati.


Naglasak ove akcije je na uključivanju javnosti. Građani su nedavno putem medija bili pozvani da dostave lokacije na kojima bi željeli da policija mjeri brzinu. Uključivanjem medija i građana policija želi podići svijest javnosti o brzini, kao vodećem uzroku prometnih nesreća s najtežim posljedicama te utjecati na vozače da se pridržavaju ograničenja brzine.

Policija će, u akciju, uključiti maksimalan broj policijskih službenika, te svu tehniku, kako bi se nadzor odvijao neprekidno 24 sata.

“Cilj ove akcije nije samo represivno postupanje, odnosno kažnjavanje vozača, već aktivno uključivanje svih sudionika u prometu, javnosti i medija kako bi se stanje sigurnosti cestovnog prometa na području cijele države poboljšalo. Apeliramo na sve sudionike u prometu na povećan oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i održalo povoljno stanje sigurnosti na našim prometnicama”, poručuje PULS.


 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close