Tech

Zaigrajte hrvatsku igricu koja je uvrštena u kategoriju “Najbolje nove igre”

Fuzzy Flip je nova mobilna igra koja je prepoznata od strane Apple te je uvrštena u kategoriju “Najbolje nove igre”, čime je ova zarazna igra prisvojila preko 300.000 preuzimanja.


Iako sve zvuči jednostavno, realna situacija je daleko drugačija. HolosOne, tvrtka koja stoji iza ove igre, na projektu je radila preko 20 mjeseci, s preko 20-ak ljudi. “Na početku je to bilo samo par par ljudi, dizajner igre, artist i programeri koji su razvijali “free to play” prototip igre.

Ovo je ujedno i model koji prate velike tvrtke poput Wooga ili King, a koje bez obzira na broj zaposlenih obično stavljaju mali broj ljudi na razvoj nove igre, a koji su u potpunosti posvećeni istom.

“Cilj ovog pristupa je stvoriti prototip igre spremne za testiranje u što kraćem vremenskom periodu i uz što manje troškove. Koristeći ovaj pristup, mali timovi mogu konkurirati velikim igračima, a veliki igrači mogu paralelno razvijati veći broj igara i povećati šansu za stvaranje uspješne igre.”, ističe Josip Bujas.

Također, Bujas kaže kako je proces izrade uspješnog naslova dugotrajan i zahtjeva velik broj iteracija i prilagodbe na temelju ponašanja korisnika.

Iako je Fuzz Flip “free to play” igra, model koji se temelji na “freemium” ekonomiji, ekipi iza ove igra najvažnije je bila odsutnost financijske barijere kod preuzimanja igre, te široka lepeza ponude unutar igre koju korisnik može kupiti. “Drugim riječima igrači mogu besplatno igrati igru, ali unutar igre je moguće potrošiti i prave novce kupovinom raznih dodataka, novih levela, energije sl.”, dodaje Bujas.

Da je i Apple prepoznao kvalitetu igre govori podatak da je igru u samo pet dana preuzelo preko 300.000 ljudi, a njihova se igra pojavila u 120 zemalja diljem svijeta na naslovnoj stranici App Storea. Također, ekipa se može pohvaliti i prilično dobrom ocjenom korisnika – 4.5 do 5.

Igru možete preuzeti za iOS na ovom linku, a više o njihovim igrama saznati na www.ayopagames.com.

 


Tekst: zimo.dnevnik.hr

Foto: You Tube

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close