Zagrebačka arhitektica švercala migrante, policajcima rekla: “Mislila sam da su na izletu u Slunju”

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu prije nešto više od tjedan dana podignulo je optužnicu protiv zagrebačke arhitektice V.M. nakon što je uhvaćena u švercanju migranata u Karlovačkoj županiji, javlja index.hr.


Policija ju je zaustavila 11. rujna nešto prije 20 sati za volanom Dacie Logan u mjestu Cerovac. Ubrzo su otkrili da u automobilu prevozi pet državljana Turske koji su prethodno mimo granične kontrole i bez valjanih putnih isprava nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske. Troje Turaka i jedna Turkinja bili su na sjedalima, a jedan je Turčin bio u prtljažniku auta.

Policiji je diplomirana inženjerka arhitekture rekla da je došla iz Zagreba obaviti posao arhitektonskog savjeta vezano za vikendicu bratićevog bratića. Potom je, ispričala je, otišla na Rastoke. Kazala je da joj je ispred izletišta prišla žena i zamolila ju cigaretu te da je započela komunikaciju s tom ženom. Tvrdila je da ju je žena pitala ide li prema Zagrebu, govoreći da su oni iz Turske i da bi išli za Zagreb te da nije odmah pristala na to, ali da je žena bila uporna, pa ih je naposljetku odlučila povesti.

Kad su svi sjeli u auto, počeli su se čudno ponašati. Osoba iza mene gurala mi je noge u leđa. Nisam znala da su to migranti jer su dobro govorili engleski i nisu imali kofere, nego male ruksake pa sam mislila da se i oni nalaze na izletu u Slunju”, ispričala je, braneći se, arhitektica. Tvrdila je i da joj nisu ponudili novac i da je, tek kad ih je zaustavila policija, shvatila da je još jedna osoba u prtljažniku.

No priča V.M. ubrzo je pala u vodu zbog onoga što je nađeno u njenom mobitelu. U Huaweiju koji joj je oduzet prilikom privođenja otkrivene su poruke u kojima se dogovarala o preuzimanju i transportu migranata.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close