Grad ZagrebZdravlje

ZAGREB: Ciklus “Spikaonica” – “Usudi se oduprijeti – Ima li zabave bez alkohola?”

Grad Zagreb u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Hrvatskim debatnim društvom organizira Ciklus debata – “Spikaonica” pod nazivom “Usudi se oduprijeti – Ima li zabave bez alkohola?”.


Cilj kampanje je podizanje svijesti mladih o štetnosti konzumiranja alkohola te promoviranje zdravih stilova života. Cjelokupna kampanja zamišljena je kao jedna od provedbenih aktivnosti u okviru Akcijskog plana suzbijanja štetne uporabe alkohola u Gradu Zagrebu za razdoblje 2013. – 2016.g.

Prvi ciklus “Spikaonica” obuhvatiti će 6 termina u srednjim školama Grada Zagreba tijekom ožujka i travnja ove godine, a namijenjen je učenicima drugih razreda srednjih škola. Debatirat će članovi Hrvatskog debatnog društava sa suprotstavljenim tezama o zabavi sa i bez alkohola. Svaka “Spikaonica” imat će svog ambasadora (javnu osobu koja će govoriti o vlastitom iskustvu s alkoholom) te stručnjake Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar koji će iz prve ruke govoriti o radu s mladima, prevenciji i liječenju ovisnosti.

Prva debata održat će se 2. ožujka 2016. g. u II. Gimnaziji, Križanićeva 4 s početkom u 13:00 sati.Sudjelovat će stručnjaci: Prof.dr.sc. Mirna Šitum, prim.dr.med, Prim.dr.sc. Marina Kuzman, dr.med.spec.psih. Mirjana Orban. Ambasador prve “Spikaonice” je Miroslav Ćiro Blažević.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close