Ličko-senjska županija

Za vikend 17 prometnih nesreća, u Sincu pijani 19-godišnjak traktorom pregazio dijete

CRNI VIKEND NA LIČKIM CESTAMA

Tijekom proteklog vikenda (3. – 6. srpnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet kaznenih djela, 17 prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira.


U vremenu od studenog 2019. godine do 4. srpnja 2020. godine u Vrebcu, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću iz koje je otuđio odjeću, posteljinu i pribor za jelo u vlasništvu 57-godišnjaka iz Vrebca.

U vremenu od 29. lipnja do 3. srpnja 2020. godine u Gospiću, nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće otuđio novčanik s novcem i osobnim dokumentima 65-godišnjaka i torbicu s novcem i dokumentima 64-godišnjakinje.

Noću 2./3. srpnja 2020. godine u Korenici nepoznati počinitelj provalio je u podrum stambene zgrade iz koje je otuđio bicikl i bakrene cijevi za grijanje u vlasništvu 54-godišnjaka iz Korenice, a u mjestu Škuncini Stani je nepoznati počinitelj iz otključane vile otuđio novčanik s novcem u vlasništvu 49-godišnjeg talijanskog državljanina.

Jučer u Gospiću, nepoznati počinitelj je iz garaže jedne automehaničarske radionice otuđio novac.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Dvije prometne nesreće su s poginulim osobama, a dogodile su se :

– u subotu na dionici državne ceste broj 8, u mjestu Seline, kada je 33-godišnjak iz Zagreba upravljao osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake, iz smjera Zadra u smjeru Rijeke i prilikom pretjecanja prednjom lijevom stranom automobila udario u prednju lijevu stranu motocikla mađarske registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnji mađarski državljanin. Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, dok je 41-godišnja putnica na motociklu teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u KBC Sušak. Vozač osobnog automobila je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava.

– jučer u 8.05 sati na dionici državne ceste broj 8, predio Kiac, kada je 27-godišnjak iz Zadra, upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje motociklom, te ulaskom u desni nepregledni zavoj uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom, pao i udario u odbojnu ogradu. Uslijed zadobivenih ozljeda on je preminuo u Općoj bolnici u Zadru.

Četiri prometne nesreće su s teško ozlijeđenim osobama, a dogodile su se:

– u subotu u 22.20 sati na dionici državne ceste broj 50, u mjestu Novoselo Bilajsko, kada je 43-godišnjak iz Gospića, upravljao pod utjecajem alkohola (1,56 g/kg) osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, iz smjera Gračaca u smjeru Gospića, te prilikom pretjecanja s prednjom desnom stranom automobila udara u 42-godišnjeg vozača električnog romobila koji se kretao u smjeru Gospića, nakon čega se vozač osobnog automobila udaljuje s mjesta prometne nesreće a da nije pružio pomoć vozaču romobila koji je u prometnoj nesreći teško ozlijeđen.

– u nedjelju u 11.50 sati na dionici državne ceste broj 1 u mjestu Ličko Petrovo Selo kada je 30-godišnjak iz Ivanca upravljao motociklom varaždinske registracijske oznake i uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik. On je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Karlovcu.

– u nedjelju u 14.20 sati na dionici državne ceste broj 25, predio Takalice, Grad Gospić, kada je 44-godišnjak iz Bregane upravljao motociklom zagrebačke registracijske oznake iz smjera Gospića u smjeru Karlobaga, te uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad istim i pao na kolnik. Teško je ozlijeđen, a ozljede su mu okvalificirane u Općoj bolnici u Gospiću.

– u nedjelju u 20 sati u mjestu Sinac kada je 19-godišnjak iz Sinca upravljao pod utjecajem alkohola (1,11 g/kg) traktorom i prilikom pretjecanja zaustavljenog traktora mu s desne strane istrčava dijete (2010) kojeg udara traktorom i prelazi traktorom. Dijete je teško ozlijeđeno i zadržano na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Korenice.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (6), Novalje (2), Korenice (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je 61 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u mjestu Krivi Put, kod 39-godišnjaka iz Ražanca (2.23 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Policija i dalje nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Otočca, te svađom i vikom na području Gospića i Novalje.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close