VijestiScena

YAMATO Bubnjarska senzacija ponovno u Hrvatskoj

Yamato su najpoznatiji bubnjari na svijetu, već tri puta zapalili su Zagreb, a sada je vrijeme i za Rijeku. Ovog puta u njihovoj će ‘glasnoj’ umjetnosti najprije uživati Riječani, i to 21. listopada, a već dan nakon tu će čast imati i Zagrepčani!

Prvi puta hrvatsku metropolu oduševili su nastupom u prepunom Domu sportova 2010. godine, već iduće godine njihov nastup na Trgu bana Jelačića posjetilo je čak 50 tisuća ljudi, a 2012. razgalili su publiku u KC Dražen Petrović.

Yamato bubnjari, koji slove kao svojevrsni ambasadori dijela japanske kulture, prenose drevni ritam Japana na taiko bubnjevima, koji vuku korijene iz daleke prošlosti te zemlje te predstavljaju identitet japanske nacije. Taiko bubnjevi izrađeni su od 400-tinjak godina starog drveta, a među njima se posebice ističe bubanj ‘odaiko’ koji teži gotovo 500 kilograma i veličine je 2 metra. Bubnjari ga uspoređuju s otkucajima srca u tijelu snažnog sportaša.

Za članove Yamata svaki je susret s publikom jedinstveno i dragocjeno iskustvo, a najveći im je cilj da publika njihov nastup napusti sa strašću za životom. U drevnom Japanu, ljudi su na prve zvukove taiko bubnjeva prekinuli svoj posao i čak i iz najudaljenijih mjesta krenuli za njima da ih poslušaju. Čudesan zvuk tih bubnjeva obnavljao je energiju, odmarao izmorena tijela te slavio radost života na poznatom Matsuri festivalu iza kojeg je nekoliko stotina godina stara povijest, a koji je i mjesto osnutka tradicionalne japanske mitologije.

Skupina je do sada nastupila preko 2600 puta u 52 zemlje. U posljednjih deset godina na turneji su svake godine i to od šest do deset mjeseci, što je rezultiralo zavidno rastućim brojem obožavatelja diljem svijeta.

Ovaj glazbeno-scenski spektakl u Rijeci će se održati 21. listopada u Centru Zamet, a cijene ulaznica kreću se od 130 kuna na više, dok će se zagrebački koncert održati 22. listopada u Areni s cijenama ulaznica od 180 kuna na više.

Prodaja ulaznica za oba grada kreće u utorak, 16. rujna na svim prodajnim mjestima Tiska, Tisak media centra, Eventima te na www.eventim.hr, gdje će se moći pronaći više informacija o ulaznicama.

Tekst: UL/Outbox

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close