Vrijeme: U nedjelju kiša i oblaci pa razvedravanje

PROGNOZA

Nedjelja će na istoku Hrvatske početi oblacima i kišom, ponegdje i uz grmljavinu. Tijekom prijepodneva prestanak kiše, potom djelomično razvedravanje. Zapuhat će sjeverozapadni i sjeverni vjetar, mjestimice prolazno jak, a najviša temperatura bit će od 18 do 20 °C.


U središnjoj Hrvatskoj podjednako toplo kao na istoku. Prvi dio dana bit će kišan, uz mjestimice moguću i grmljavinu. Već prijepodne je velika vjerojatnost sunčanih razdoblja, no i poslijepodne je ponegdje uz umjeren i jak razvoj oblaka moguć pljusak. Vjetar slab i umjeren sjeverni, u noći prolazno i jak.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu će biti vjetrovito, uz buru koja će mjestimice biti jaka s olujnim udarima. U noći i ujutro kiša, u gorju lokalno moguće i obilnija, uz izraženije pljuskove pa veći dio dana barem djelomice sunčano, uz najvišu temperaturu zraka od 16 do 18 °C, a u Istri i Hrvatskom primorju između 21 i 24 °C.

Podjednaka će temperatura biti i u većini Dalmacije, gdje će se najoblačnije, uz kišu i lokalnim neverinima vjerojatno biti od jutra pa do oko podneva, a poslije će prevladavati sunčano. Zapuhat će bura, uglavnom slaba i umjerena, a ujutro će još ponegdje puhati jugo.

Juga će biti i na krajnjem jugu Hrvatske u prvom dijelu nedjelje, a prema kraju dana zapuhat će bura, na otvorenome moru i sjeverozapadnjak. More pritom manje valovito nego na sjevernom Jadranu. Oblaci i kiša, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, stići će sredinom dana i u rano poslijepodne.

U novome tjednu barem djelomice sunčano, ali posvuda ne i stabilno

U kopnenom će se području u prvoj polovini novog tjedna izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja pa neće biti posve stabilno. Mjestimične kiše, posebno poslijepodnevne, bit će uglavnom u ponedjeljak i utorak. Temperatura zraka bez veće promjene, a bit će relativno vjetrovito, osobito u utorak.

Na Jadranu u utorak jaka i olujna bura i sjeverni vjetar. No, zadržat će se podjednako toplo kao u nedjelju te će biti uglavnom suho i sunčano. Mala vjerojatnost ponekog pljuska ili samo za pokoju kap kiše postojat će uglavnom na sjevernom Jadranu, a u utorak i na krajnjem jugu Jadrana.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

 

Foto: Lika Club

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close