LifestyleIzdvojeno

Vremenska prognoza: Napokon stiže pravo ljeto!

Dugotrajnom nestabilnom razdoblju, osobito u kopnenim predjelima, bliži se kraj.


Valja izdržati još današnji dan na koju će djelovati oslabljena hladna fronta sa sjevera.

Najviše oblaka uz kišu ili lokalne grmljavinske pljuskove bit će danas prijepodne u Slavoniji, središnjim predjelima, izraženije u Međimurju i Zagorju. Pritom će zapuhati i umjeren sjeverac, na istoku zemlje na udare i jak! Veći dio prijepodneva će uz obalu biti sunčano, uz slabu buru.

Drugi dio dana u središnjim kopnenim krajevima slijedi razvedravanje. Bit će tako dosta sunčanog vremena, osobito na sjeveru. Ipak, uz granicu sa Slovenijom nije isključena mogućnost za poneki kratak pljusak. Uz još umjeren sjeverac, bit će nešto svježije nego jučer, uz temperature oko 26 °C.

Na istoku zemlje slično, nebo će se postupno razvedravati pa će veći dio popodneva biti sunčano, osobito u Podravini. Uz vjetrovito vrijeme s umjerenim sjeverozapadnjakom bit će nešto svježije i ugodnije uz najvišu temperaturu oko 25 °C.

Preko susjedne Bosne i Hercegovine, oblaci će sa sjevera stići sredinom dana i do Dalmacije, točnije do zaobalja i južnije od Splita. Izgledni su lokalno jači razvoji oblaka uz pljuskove i grmljavinu. Unatoč tomu, ostaje vruće oko 30 °C. Bura će prema večeri jačati.

Na sjevernom Jadranu i u gorju nedjeljno popodne sunčano i vruće uz temperature slične jučerašnjima. Ipak, postoji vjerojatnost za lokalne pljuskove, osobito sredinom dana u Gorskom kotaru i unutrašnjosti Istre. Okrenut će na buru, pod Velebitom već pojačanu, a navečer i jaku.

IZGLEDI VREMENA

Idući tjedan će na kopnu biti stabilno, suho i sunčano. Nakon ugodnijeg početka tjedna sa svježijim jutrima, pred vikend posvuda vrlo vruće, iznad 30 °C, a i noći će biti sve toplije.

Nakon epizode jake bure u ponedjeljak, u nastavku tjedna na moru temperatura u porastu, a vjetar će oslabiti i okrenuti na zapadni i jugozapadni smjer. Noći prema vikendu neugodno tople.

Dakle, pred nama je konačno jedan cijeli suhi tjedan. Pred vikend će vrućina biti sve izraženija, a čini se da će i potrajati.

Stiže pravo ljeto!


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close