ZnanostTech

Vratio se na Zemlju astronaut koji je dosad najduže bio u svemiru

Nakon godine dana provedene u svemiru, američki astronaut Scott Kelly u 5.25 sletio je na Zemlju s Međunarodne svemirske postaje. S njim su se vratili i ruski kolege Mihail Kornijenko i Sergej Volkov. Kelly i Kornijenko su na ISS-u proveli 340 dana što je dosad najdulja svemirska misija.


Kelly je postavio američki rekord kao astronaut koji je ukupno proveo najviše dana u svemiru – ukupno 540. NASA će sada pručavati Kellyja i njegovog jednojajčanog blizanca koji je također astronaut kako bi vidjeli na koji način boravak u svemiru utječe na vid, imunološki sustav, bakterije u crijevima, gubitak mišića i gustoće kostiju, mentalno zdravlje i druge zdravstvene aspekte kako bi razvili plan za moguću misiju na Mars koja bi trajala dvije godine.

Pročitajte više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close