VijestiLifestyleScena

VIDEO Sedmi po redu BIHAĆ OPEN 2014.

Bihać Open će se ove godine održati 06.09., i to sedmi put zaredom. Razgovarali smo s organizatorom turnira gosp. Amirom Mizićem.

Plesni klub Still Incomplete Bihać (BIH) postoji već 13. godina, a ovo je 7. po redu internacionalno natjecanje koje organiziraju. Sve je počelo od ideje 2007. godine kada su se sjetili da bi slična natjecanja kojima su prisustvovali po Hrvatskoj i BIH, mogli organizirati i u Bihaću.

I tako su 2007. održali prvi Battle crew na crew, pobjedu je odnio crew iz Splita u sastavu Flex, Gubash i Super Tony pod nazivom Crew Killa Tequila. 2008. i 2009. natjecanje se održavalo na principu crew na crew a pobjede su ostvarile ekipe iz Hrvatske koje i općenito podržavaju bihaćki događaj.

2012. godine organizator Amir Mizić – Bibi odlučuje se da “battleove” mijenja sistem natjecanja te pri put ubacuje kategoriju 1 vs. 1 juniori, i mijenja “crew na crew” u “2 vs. 2 seniori”. Te godine prvi put nosi ekipa iz Srbije – “Yugoslavian Boys” Padre i Goofy.

Prošle 2013. godine, u novoj kategoriji “2 vs. 2 seniori”  pobjedu odnosi ekipa iz BIH – “All 4 one crew Velika Kladuša” u sastavu BBoy Anni i BBoy Last One.

“Ono što bi istaknuli je da smo prošle godine po prvi put uveli Hip-hop battleove 1 vs. 1 i pokazalo se da je to pun pogodak. Takmičilo se 16 plesača a prvi pobjednik po prvi put održanog battlea u Bihaću je Anis Chillo Habibović (Hrvatska). Ove godine imamo 5 kategorija: Bboying seniori 1 vs. 1, juniori 1 vs. 1, Hip-hop 1 vs. 1, Dancehall/Reggaeton 1 vs. 1 i također po prvi put Krump 1. vs.1.” – izjavio je organizator Amir Mizić.

Ove godine na 7. internacionalno takmičenje u Hip-hopu i breakdanceu BIHAĆ OPEN 2014. dolazi DJ Tzek iz Zagreba. Nagrade za 1. i 2. mjesto su u većini kategorija novčane.

Organizatori pozivaju na ovaj događaj koji će se održati 06.09.2014. s početkom u 16.00h u Bihaću, Kulturni centar (ex Dom armije), a after party u klubu Santos u 22.00h gdje će nastupiti DJ Tzek.

Tekst napisala: UL

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close