VijestiPolitika

VIDEO Puljak i Ivošević podnijeli ostavke: “Novinarki nije životno prijetio, neprimjereno je komunicirao”

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik Bojan Ivošević drže izvanrednu konferenciju za medije na kojoj se očekuje da će dati ostavke.


Puljak govori kako se Ivoševića ne odriče. “On nije teret, on je nosio teret bivših vlasti i nereda koji je vladao u Splitu, a uvodio je red”, govori. Ostavke će, dodaje, uručiti idući tjedan.

“U Splitu će biti referendum o budućnosti i prošlosti, a smatra da će građani potvrditi smjer koji su oni zacrtali, a to je smjer budućnosti i reda”, navodi. “Jedan verbalni gaf ne može odrediti čovjeka. Svi smo mi grešni, ali bitno je što smo radili ranije”, dodaje.

Istaknuo je i kako će ostavke uručiti tako da dođe do uredne tranzicije vlasti kako grad ne bi bio blokiranza vrijeme izbora i kampanje. “U ove izbore idmo zajedno, kao pobjednički tim. Zamjenik Ivošević i ja dat ćemo ostavke, a gradom će upravljati zamjenik Kuzmanić koji će se brinuti da do sljedećih izbora hladni pogon grada funkcionira i iz te pozicije neće funkcionirati u kampanji”, tvrdi.

Kaže i da ovo nije uvjetna ostavka. “To što ste vidjeli jučer, sve političke opcije u gradu se slažu da se raspusti gradsko vijeće i ja se slažem tako da idemo zajedno u izbore za gradonačelnika i gradsko vijeće”, govori

Split ide na nove izbore, na referendum o budućnosti i prošlosti, o redu i neredu. Pozivam Keruma i Mihanovića da izađu na ove izbore”, rekao je.

Istaknuo je kako se svojih građana ne boji, a vjeruje da podršku ima i sada i da će ju imati i kasnije. Ističe kako zamjenik gradonačelnika nije ništa ukrao.

Je li istina da je dogradonačelnik životno prijetio novinarki? Ne to nije istina. Je li istina da je dogradonačelnik neprimjereno komunicirao? E to je istina. Mi to neprimjereno komuniciranje nikada nismo opravdavali niti ćemo”, kaže.

Upitan hoće li on sada preko Kuzmanića i dalje voditi grad, a ponavlja kako će Kuzmanić voditi hladni pogon i neće sudjelovati u izborima.

Medijima se obratio Ivošević koji nije htio komentirati istragu jer je to, govori pravni postupak. Istaknuo je kako zbog njih grad neće stagnirati. “Odgovorno je od nas da ovu nepotrebnu raspravu prekinemo i da pred građane stavimo odluku žele li da mi nastavimo voditi grad i uvođenje reda ili da sve okolnosti koje im se ne sviđaju promijene”, kaže.

Ističe kako je naučio pa i na teži način u ovom slučaju, da neka ponašanja kakva imamo na kavi, njemu nisu dopuštena. “Možda mi je kasno došlo do glave, ja se educiram, učim kako kvalitetno komunicirati na razini jednog dužnosnika. Mislim da ću to činiti sve bolje kako vrijeme odmiče”, naveo je pa zaključio kako te edukacije sam plaća te ono što ide iz njegova džepa nije od javnog interesa.

Zaključuje kako će se kotarski izbori svakako održati te da to nije samo radi njih. Puljak je rekao da će pokušati minimizirati troškove tako da izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće idu zajedno.

Kaže kako nikada nije ogorčen i kako ga nikada takvog nećemo vidjeti. Tvrdi kako bi mogao biti ogorčen na vlast koja je zemlju, grad i građane doveo u ovu situaciju. Na novinare kaže nije ogorčen, ali da može istaknuti kada nekoliko puta postave pitanje na koje je odgovorio.

Naveo je i kako će Ivošević pred sudom dokazati da je nevin.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close