VijestiTech

VIDEO: Kako otvoriti zaleđena vrata na automobilu?

Zaleđena vrata na automobilu baš nikad ne otvarajte na silu jer ih možete oštetiti. Ako imate priliku, polijte ih toplom vodom, nikako vrućom, jer vruća voda može oštetiti i vrata i bravu. Ako pri ruci nemate tople vode, tada se pokušajte nasloniti na vrata i pomaknuti ih malo svojom težinom – ovaj trik ponekad pomogne na način da led koji drži vrata pukne, piše 24sata


Pomoći vam može i sušilo za kosu, ako se imate mogućnost dovući produžni kabel i spojiti se na struju. Također, možete pokušati i malo ugrijati ključ upaljačem pa ga staviti u bravu, ali pazite da ne bude vruć, već topao. Ovaj postupak možda ćete morati ponoviti nekoliko puta.

Također, ukoliko nemate kupovni sprej za otapanje leda na automobilu, napravite ga sami:

Ulijte u bocu s raspršivačem mješavinu alkohola i vode u omjeru 2:1 (dvije trećine alkohola i trećina vode). Pošpricajte po zaleđenim dijelovima, po kvaki, rubovima vrata… Led bi ubrzo trebao oslabiti i vrata ćete lakše otvoriti. Ova tekućina pomaže i kod zaleđenih stakla.

Neki automobile odleđuju mješavinom hladne vode i soli. Otprilike, na litru vode stavite žličicu do dvije soli, promiješajte pa pažljivo prelijte zaleđene površine – rub automobilskih vrata ili brave.

Pogledajte u videu kako to napraviti:

Evo kako da se vrata i brava ne zalede:

  • Kako ujutro ne bi morali gubiti vrijeme sa zaleđenom bravom i vratima, ali i retrovizorom, poslužite se sa nekoliko trikova koji će zaleđivanje spriječiti:Zaštitite brave od leda. Tu pomaže WD40. Ušpricajte ga u brave na automobilu i neće se zalediti preko noći.
  • Da se vrata ne zalede, sve što trebate napraviti je premazati gumu oko vrata automobila nekom masnoćom. To može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje itd. Napravite to čim izađete iz vozila kako bi naredno jutro bez problema otvorili vrata.
  • Vanjski retrovizori na automobilu neće se zalediti ako na njih stavite plastične vrećice. Možete ih omotati i gumenom trakom.

Donosi 24sataČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close